07 Φεβρουαρίου, 2017

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΑΠΟ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 

Σαν σήμερα την 7ην Φεβρουαρίου 2008, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέδειξε Αρχιεπίσκοπο στον Θρόνο των Αθηνών τον από Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμο.

Υπενθυμίζουμε ότι ήτο υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και το 1998 αλλά τότε κάποιοι δημοσιογράφοι εξαιτίας της ημιμάθειάς τους και προσκείμενοι στον τότε συνυποψήφιό του, Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Χριστόδουλο προσπαθούσαν με κάθε δόλιο τρόπο να τον υποτιμούν με τα ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματά τους. 

Οι εργολαβίες λάσπης σε όλο τους το μεγαλείο!Η μυθοδημιουργία, η συκοφαντία και η ασύστολη ψευδολογία, τους ξεχώριζαν έναν - έναν.Τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα εκείνης της εποχής σε όλο τους το μεγαλείο!!!

Οι συγκεκριμένοι αυτοί άνθρωποι, είχαν ταυτίσει την δημοσιογραφία τους σε προσωπικές επιθέσεις, λάσπης και ψευδολογίας, προς χάριν ποίων άραγε; της τσέπης τους ή μήπως κάποιων ορκισμένων εχθρών του τότε Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερωνύμου;

Τότε αυτοί που έγραφαν ως δημοσιογράφοι Πρωτοσέλιδα σε καθημερινή βάση με πηγαίους τίτλους περί του δήθεν σκανδάλου των 4 δις, απεδείχθησαν τελικά άτομα με την γνωστή πολιτική τους,-εκβιάζω-απειλώ-φοβίζω-τ΄αρπάζω για να σιωπήσω -ή αντίστοιχα για να προβάλλω!

Όταν ερωτήθηκε όμως κάποτε ο Φιλόσοφος Αντισθένης: Ποια από τα θηρία είναι περισσότερο επικίνδυνο; Αυτός απάντησε: «Από τα ήμερα ο κόλαξ. Από τα άγρια ο συκοφάντης».

Αυτοί όμως οι κύριοι δημοσιογράφοι μετά τα πανηγυρικά αθωωτικά Βουλεύματα και Αποφάσεις των Δικαστηρίων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν είχαν τον ανδρισμό ούτε ίχνος εντιμότητος και αξιοπρέπειας να ζητήσουν έστω από ένα μονόστηλο μια συγγνώμη στον τότε Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμο.

Ο Θεός όμως άλλα αποφάσισε γι΄ αυτόν και άλλα για τους πλήξαντα αυτόν!!! Πρέπει όμως εδώ να πούμε ότι υπήρξαν τότε και κάποιες εξαιρέσεις δημοσιογράφων που ετίμησαν το λειτούργημα του Δημοσιογράφου, οι οποίοι ήταν τίμιοι και αμερόληπτοι χωρίς να ακούνε τους πληρωμένους και εντεταλμένους συναδέλφους τους που βομβάρδιζαν καθημερινά με την λασπολογία τους, τον ακέραιο και έντιμο κ. Ιερώνυμο.

Ο Ιστορικός του μέλλοντος όμως, θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια και τα πρόσωπα που συνέβαλλαν σε αυτήν την αισχρή και διατεταγμένη υπηρεσία. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συμπληρώνει σήμερα 9 έτη φωτισμένης διακονίας ως Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος με την Ποιμαντική και ανθρωπιστική του δράση εκφράζει την μακραίωνη παράδοση της πίστης.Δια της καθημερινής ποιμαντικής ευθύνης και συνέπειας και αυτοθυσίας του, εις το υψηλό Αρχιεπισκοπικό, θρησκευτικό και φιλανθρωπικό του έργο*, αποδεικνύει καθημερινά ότι επάξια φέρει επί των ώμων του την βαρείαν και πολύτιμον πνευματική ευθύνη της σεπτής κορυφής του Θρόνου των Αθηνών.

Δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα εις την αρετήν της αγάπης ως τρόπον ζωής προς τον Θεό και τα τέκνα της Εκκλησίας. Ως επίσης και δια την πολύπλευρο συνεργασία του με όλους τους Προκαθημένους και τους Ιεράρχες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος δια το μεγαλείο της διακονίας του Ευαγγελικού Λόγου.

Τα έργα του Αρχιεπισκόπου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αφού πάντα τα συμπληρώνει με ιδιαίτερη αναφορά εις το μεγαλείο της προσευχής ως συνεργία του έργου του με την χάρη του Θεού.

Η πρόνοια του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Προκαθήμενο που ο λαός μας αυθόρμητα τον αποκαλεί Αρχιεπίσκοπο της Αγάπης, της Προσευχής, της συνεργασίας, της ενότητας και Αρχιεπίσκοπο του Λαού.

Όσοι βρίσκονται κοντά του είναι ζωντανοί μάρτυρες της ιδιαίτερης αγάπης και σεβασμού που εκφράζει κλήρος και λαός, αλλά και κορυφαίες σύγχρονες προσωπικότητες, για το πρόσωπο του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Στα 9 έτη της Αρχιεπισκοπίας του, όπου πραγματοποιεί ποιμαντικές επισκέψεις δοξάζεται το όνομα του Θεού. Η αγωνία του μεγάλη για όλους καθώς και η ευαισθησία  του για την ειρήνη του κόσμου την Νεότητα, τους Γέροντες και τους εμπερίστατους.

Όσοι γνωρίζουν τον Άνθρωπο Ιερώνυμο από την Βοιωτία, θυμούνται τον Ιεράρχη των έργων του ήθους και την αγάπη του προς το λαό του Θεού και μαρτυρούν για τον ήπιο χαρακτήρα του, τη Θεολογική του κατάρτιση και την αφοσίωσή του στην αποστολή της Εκκλησίας μας. 

Και όσοι λίγοι τον έχουν ακούσει ουδόλως αμφιβάλλουν για την αφοσίωσή του στην ειρήνη και την ενότητά της. Από την πρώτη ημέρα της Αρχιεπισκοπίας του με τα έργα του και την έμπρακτη αγάπη και φιλανθρωπία του, προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, όπου καθημερινά όλο και περισσότερο της επαυξάνει κατά τις ανάγκες που προκύπτουν. 

Ο Μακαριώτατος κατανοεί τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα των σύγχρονων κοινωνιών και με την αγάπη του έχει αναδειχθεί συμπαραστάτης του ανθρώπινου πόνου ανεξαρτήτως της Εθνικής του καταγωγής.

Εμείς ευχόμεθα σήμερα από το Ιστολόγιό μας, τα έτη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμου  να είναι πολλά και Μακροημερεύοντα!

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
Διαβάστε το Βιογραφικό και τον Ενθρονιστήριο Λόγο
του Μακαριωτάτου ΕΔΩ.... 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε σήμερα τι είχε πει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο 10/11/2016 κατά την ημέρα της αναγορεύσεώς του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«...... σήμερον τιμώμενος Πρωθιεράρχης θά δώσει σπάνια μαθήματα κκλησιαστικο θους καί επρέπειας, στά λεγόμενα καί γενόμενα περί τό 1998.

Χαρακτρας ντισυμβατικός, θά μετατρέψει τόν πόνο πού προερχόταν πό πάθη καί δυναμίες νθρώπινες, σέ κινητήρια δύναμη γιά τήν ξαρση το κκλησιαστικο καί κοινωνικο του ργου στήν Βοιωτία.

πιλέγοντας τήν συνειδητή πομόνωση, πικραμένος μέ τά νθρώπινα τς κκλησιαστικς διοίκησης, θά πιδείξει σκανδαλιστική συγχωρητικότητα καί λλειψη μνησικακίας, κολουθώντας τήν πάντοτε παναστατική λογική τς γιοπνευματικς μπειρίας καί το γνήσιου κκλησιαστικο βιώματος.

  πλήρης ποκατάσταση, πέραν πό τίς ν τ μεταξύ κδοθείσες δικαστικές ποφάσεις, θά πέλθει τήν 7η Φεβρουαρίου 2008, μέρα μνήμης το προστάτου του σίου Λουκ, ταν τό σμα τς εραρχίας τς κκλησίας τς λλάδος ναδεικνύει, τόν πό Θηβν καί Λεβαδείας ερώνυμο σέ 20ό ρχιεπίσκοπο θηνν καί πάσης λλάδος».

*Το Φιλανθρωπικό Έργο επί Αρχιεπισκοπίας κ.κ. Ιερωνύμου.
1.Τη Μή Κερδοσκοπική Εταιρείας «Αποστολή»,

2.Τη λειτουργία τού «Καρελλείου Πρότυπου Κέντρου Alzheimer», μιάς πρότυπης μονάδας αντιμετώπισης τής νόσου Alzheimer.

3.Επίσης, ίδρυσε Οικοτροφείο Χρονίως Ψυχικά Πασχόντων,

4.Δύο «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης,

5.Εξι Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας σέ διάφορες περιοχές τής Ελλάδος,

6.Τόν Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία», και πολλές άλλες δομές κοινωνικής μέριμνας.

7.Καθιέρωσε τα προγράμματα «Όλοι μαζί μπορούμε».

8.«Ή Εκκλησία στους δρόμους» και «Ή Εκκλησία στό Σπίτι», μέ τά όποία διανέμονται καθημερινά περισσότερες άπό 10.000 μερίδες φαγητού σε απόρους συνανθρώπους μας και περισσότερα από 2000 δέματα κάθε μήνα μέ τρόφιμα.
  
Δύο άλλα προγράμματα στοχεύουν στην ενίσχυση των πολιτών τών ακριτικών περιοχών τής Ελλάδος: τό «Έχω Αποστολή», μέ μιά σειρά άπό δράσεις.

Όπού περιλαμβάνουν αποστολές βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου σέ σχολικές βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών, και τό «Αποστολή στούς Ακρίτες».

Μέ τό όποιο στηρίζονται άκριτες σέ νησιωτικές περιοχές τής Ελλάδος, μέ τήν παροχή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, καθώς και πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.

9.Ενισχύει επίσης και δράσεις πού απευθύνονται σέ φυλακισμένους, ασθενείς, ηλικιωμένους και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

10.Τή λειτουργία τού «Κέντρου Στήριξης Οικογένειας», πού είχε ιδρύσει ό μακαριστός κυρός Χριστόδουλος, τό όποίο παρέχει κοινωνική και ψυχολογική στήριξη και φροντιστηριακά μαθήματα στά μέλη οικογενειών.

11.Τή δημιουργία τού Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως πού προσφέρει συνεχή κατάρτιση στούς κληρικούς άλλά και στά λαϊκά στελέχη τής Αρχιεπισκοπής.

12.Τή λειτουργία Πολιτιστικού Κέντρου και τής Βιβλιοθήκης τής Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων σημαντικών δομών.

13.Τήν κατασκευή, αποκατάσταση και συντήρηση ιερών Μονών, ιερών Ναών και οικημάτων, μέ τήν οικονομική άρωγή ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

14.Εμερίμνησε τα μέγιστα εις τήν περίπτωση τού Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών, και τού Συνοδικού Πολιτιστικού Κέντρου, στό Συνοδικό Μέγαρο,

15.Περί του Αρχοντικού τών Μπενιζέλων, μέ αποκατάσταση τού Μουσείου - Αρχοντικού τών Μπενιζέλων,

16.Τού Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

17.Παιδικούς Σταθμούς

18.Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

19.Στέγες Φιλοξενίας Αστέγων

20.Κοινωνικά Ιατρεία, Φαρμακεία, Φροντιστήρια

21.Κατασκηνώσεις

22.Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, καθώς και άλλα τα οποία ήδη βρίσκονται προς ολοκλήρωσιν.

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: