26 Φεβρουαρίου, 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΛ ΜΠΑΜΠ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ 83 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

«Ο απολογισμός ανέρχεται τώρα σε 83 νεκρούς, περιλαμβανομένων 45 αμάχων», ανέφερε η ΜΚΟ. Το ΙΚ, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εκδιώχθηκε την Πέμπτη από την αλ Μπαμπ, την τελευταία μεγάλη πόλη.

Όπου κατείχε στην επαρχία του Χαλεπιού, έπειτα από μια επίθεση που εξαπέλυσαν τη 10η Δεκεμβρίου ο τουρκικός στρατός και σύροι αντάρτες με τους οποίους έχει συμμαχήσει.

Την επομένη, ένας καμικάζι της οργάνωσης πυροδότησε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών με στόχο δύο αρχηγεία των ανταρτών στην κοινότητα Σουσιάν, 8 χλμ. από την αλ Μπαμπ. 

Στην περιοχή βρίσκονταν πολλοί άμαχοι όταν διαπράχθηκε η επίθεση. Την ίδια ημέρα, δύο τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στην ίδια την αλ Μπαμπ, σύμφωνα με την Άγκυρα. 

Η συριακή αυτή πόλη, 25 χλμ. νότια των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, βρίσκεται σε «χαοτική κατάσταση» και είναι γεμάτη νάρκες και παγίδες με εκρηκτικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάνοντας λόγο περί μιας «εκκαθαριστικής επιχείρησης» η οποία «βρίσκεται σε εξέλιξη» και διεξάγεται με «μεγάλη σχολαστικότητα».

Η κατάκτηση της αλ Μπαμπ θεωρείται σημαντική επιτυχία στην Άγκυρα, όπου η κυβέρνηση διέταξε στα τέλη Αυγούστου να αρχίσει μια επιχείρηση στη βόρεια Συρία για να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από περιοχές κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.

 Νεκρός ο αρχηγός των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Στρατού της Συρίας
 Νεκρός έπεσε ο αρχηγός των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Στρατού κατά την διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας το πρωί του Σαββάτου στη συριακή πόλη Χομς. Η επίθεση έγινε εναντίον δύο εδρών των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση. 

 «Ο αρχηγός της διεύθυνσης υπηρεσιών Πληροφοριών του Στρατού στη Χομς, στρατηγός Χασάν Ντααμπούλ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις αυτοκτονίας τρομοκρατών που είχαν στόχο δύο έδρες της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας στη Χομς και διαπράχθηκαν από έξι καμικάζι», αναφέρθηκε στην συριακή τηλεόραση. Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις αυτές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: