30 Σεπτεμβρίου, 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ


ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ

 

Πρόεδρος ΣτΕ: Οι συνεχείς παρεμβάσεις με ανάγκασαν να ματαιώσω την διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες. Διακόπηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, λόγω του τεταμένου κλίματος.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 

Σε άμεση διάψευση δημοσιεύματος που κυκλοφόρησε σε συγκεκριμένο εκκλησιαστικό blog, προέβη αργά εχθές το βράδυ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΦΙΛΗ

 

Η Ελλάδα είναι ορθόδοξο  χριστιανικό κράτος και έτσι θα μείνει, είτε αρέσει στον Υπουργό Παιδείας, είτε όχι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο αντιτίθεται στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και χλευάζει τους εμπνευστές της άθλιας αυτής εκστρατείας. 

ΘΑ ΣΗΜΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Με «αποκεφαλισμένη» την ηγεσία του τουρκικού στρατού μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, την  τουρκική οικονομία να υποβαθμίζεται από τη Moodys σε «σκουπίδια», την πολυεθνική κοινωνία της Τουρκίας βαθιά διχασμένη πολιτικά, εθνικιστικά και θρησκευτικά και το κουρδικό αντάρτικο να μαίνεται αμείωτο, ο Ερντογάν θυμήθηκε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Με αφορμή τη «Ρωσική εβδομάδα στις Ιονίους Νήσους» ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ απέστειλε χαιρετισμό.''Χαιρετίζω από καρδίας τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους  της «Ρωσικής εβδομάδας στις Ιονίους Νήσους».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για τις 5 Οκτωβρίου διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του επί του υλικού της «λίστας Λαγκάρντ», έπειτα από αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου, ο οποίος εισήχθη σε νοσοκομείο με ξαφνική αδιαθεσία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΝ ΠΕΡΙ «ΤΣΑΜΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΥΠΕΞ

 

Ως αναληθή και απαράδεκτη χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με τις αλυτρωτικές αξιώσεις της Αλβανίας.

ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΤΕΝΤΑ

 

Να γίνουμε δωρητές ηλεκτρικής ενέργειας μας καλεί μέσα από την καινοτόμα εφαρμογή του, ένας νέος Έλληνας επιστήμονας ο Γιώργος Κουτίτας, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο για το πώς σχεδίασε την Gridmates.

Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THAAD

 

Η Νότια Κορέα αναμένεται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή της τοποθεσίας εγκατάστασης του εξελιγμένου αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος (THAAD). Τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και η Σεούλ έχουν αποφασίσει την ανάπτυξη του στα νοτιοανατολικά της Νότιας Κορέας, στα τέλη του 2017.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μυστηριώδες αντικείμενο που πετούσε για ώρες πάνω από την περιοχή του Seydikemer της Μούγλας, απέναντι από τα ελληνικά Δωδεκάνησα, έθεσε σε συναγερμό τη Στρατοχωροφυλακή της χώρας, όταν ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους για την ύπαρξή του.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

 

Με κήρυξη πολέμου ισοδυναμούν οι προκλητικές δηλώσεις που έκανε John Kirby, εκπρόσωπος του State Department, αναφερόμενος στην επιχείρηση στο Χαλέπι, λέγοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες θα επιστρέψουν πίσω μέσα σε "σακούλες".

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ 'ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ' ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Η Αριστερά έχει μία ιδιαίτερη θέση στην Ελλάδα. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάποιους μύθους γύρω από αυτήν. Μύθοι που πέρασαν στο συλλογικό ασυνείδητο και έγιναν κοινώς τόπος στην πολιτική ζωή της χώρας. Θα σας παραθέσουμε τρεις από αυτούς.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Σύμφωνα δηλώσεις του αντιπρόσωπου της Κυπριακής κυβέρνησης, Νίκου Χριστοδουλίδη, την Τρίτη, η Βρετανία δεν επιθυμεί να είναι πλέον εγγυήτρια δύναμη της παρούσας πολιτικής κατάστασης της Κύπρου.

ΝΕΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Στο στόχαστρο του Σόιμπλε για ακόμα μία φορά η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το χρέος,  τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητούσε από την Ε.Ε. - μετά τις συναντήσεις του χθες με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ - απόφαση για το χρέος.