28 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση συμφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμένος κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών ομάδων απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για το μάθημα των θρησκευτικών, μετά από την επισκόπηση του εκπαιδευτικού υλικού που διατίθενται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής βάσει των νέων Προγραμμάτων Σπουδών.

ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

Στην «αιώνια αισιοδοξία» του Σιμόν Πέρες, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, αναφέρεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο συλλυπητήριο μήνυμά του. Η διεθνής κοινότητα τιμά τον τελευταίο μιας γενιάς πολιτικών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΡΑΗΛ- ΚΥΠΡΟ

 

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα στις 4.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Θλίψη για τον θάνατο του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, σε ηλικία 93 ετών, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η απώλεια του ShimonPeres μας θλίβει βαθύτατα. Η προσήλωσή του στην ειρήνη και τη συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ» σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ...ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

 

Στη χώρα μας, από την αρχή της Μεταπολίτευσης και μετά, επικράτησε ένα ιδιάζον καθεστώς. Το πολιτικό προσωπικό καλούσε δημόσια, από τα προεκλογικά μπαλκόνια και στις επαφές με ηγέτες ξένων κρατών, επενδυτές, αλλά στην πραγματικότητα τους απωθούσε. Η στείρα άρνηση αποδοχής οποιουδήποτε ιδιώτη επενδυτή, Έλληνα ή ξένου, από τα συνδικάτα κάθε «παραγωγικής μονάδας» ήταν χαρακτηριστική.

ΝΕΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

O πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οδυσσέας Βουδούρης, μ΄ ένα κείμενό του στην προσωπική του σελίδα στο facebook κάνει καταγγελίες εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα, που δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν νέες συζητήσεις και πολλά ερωτήματα για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

«Χρειαζόμαστε οικονομικές πολιτικές που θα είναι υπέρ της ανάπτυξης και παράλληλα θα αποτελούν σοβαρές προτάσεις. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν», αναφέρει ο  Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομίας και Φορολογίας, και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του το μεσημέρι της Τρίτης στον ενημερωτικό ιστότοπο politico, η οποία μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

 

Το αλαλούμ γύρω από θέμα των αποδείξεων καλά κρατεί καθώς τώρα το ΥΠΟΙΚ αποφασίζει ότι θέλει και να χρησιμοποιούμε κάρτα αλλά και να κρατάμε τις χάρτινες αποδείξεις! Στο πλαίσιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων σε φυσική μορφή.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ-«ΚΟΛΑΦΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Η διευθύντρια εποπτείας της ΤτΕ, Σίσσυ Παπαγιαννίδου, αποκάλυψε ότι, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, τα μέλη της διοίκησης της Αττικής δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις - «Τα μέλη του ΔΣ δεν είχαν τραπεζική εμπειρία και κατάρτιση [...] Δεν καταλάβαιναν τι ερχόταν και τι υπέγραφαν».

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΤ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

 

Λίαν αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, καθώς δείχνουν ότι παρά τις περικοπές και τις αυξήσεις εισφορών, τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά Ταμεία θα ξεμείνουν, αν δεν πάρουν πρόσθετη επιχορήγηση.

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σαν ‘’ξεφούσκωτο μπαλόνι’’ απέτυχε η προσπάθεια των Τουρκικών δυνάμεων να κατασκοπεύσει τις βάσεις του Συριακού στρατού, καθώς είχε την πρωτότυπη ιδέα να χρησιμοποιήσει… αερόστατο!