15 Σεπτεμβρίου, 2016

ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια προκειμένου έως την Παρασκευή το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί αυτός ο γύρος διαπραγματεύσεων, κυβέρνηση και δανειστές ξανακάθονται σήμερα, Πέμπτη, στο ίδιο τραπέζι με πρώτο θέμα στην ατζέντα την πορεία των δημοσιονομικών.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Η Γερμανία προχώρησε σε προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της στην Τουρκία με την Bild να κάνει λόγο για φόβους νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Πέρα από την πρεσβεία οι γερμανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο όλων των προξενικών γραφείων στην τουρκική επικράτεια αλλά και ενός γερμανικού σχολείου.

ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 

«Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση από την πλευρά της Πολιτείας στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων του ελληνικού τουρισμού, όπως η οριστική και συστηματική διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού ζητήματος. 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ. ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό της Γερμανίας και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

“ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ “ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ”

 

Σε λίγες ημέρες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στην Μπρατισλάβα. Με μια χώρα μείον. Η σύνοδος της Σλοβακίας θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη Βρετανία. Αλλά η χώρα αυτή θα είναι παρούσα σε όλες τις συζητήσεις, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να διαχειριστεί το Brexit.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Toυρκικό ελικόπτερο Ακτοφυλακής παραβίασε το FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας λίγο μετά τις 7 το πρωί υπερπτήσεις στην Κω. Λίγο αργότερα βγήκε από το FIR Αθηνών. Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Σημαντική πρόοδος στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, της οικονομίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του περιουσιακού, επήλθε κατά τις εντατικές διαπραγματεύσεις Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί. Ωστόσο, παραμένουν σημαντικές διαφορές στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ DEAL ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει η ρύθμιση που αφορά την μείωση των τελών διέλευσης, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με υπέρογκες αυξήσεις οι καταναλωτές φυσικού αερίου.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Το πράσινο φως για την αποστολή 650 στρατιωτών στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων από το Ισλαμικό Κράτος έδωσε το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Der Spiegel.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

 

«Το ΔΝΤ χαρακτηρίζεται από ακραίες φιλελεύθερες θέσεις» είπε ο Κατρούγκαλος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ταμείο να εγείρει αιφνιδιαστικά νέες αξιώσεις - Από πού περιμένει «σανίδα σωτηρίας» η Αθήνα

ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

 

Το νέο άρμα μάχης «Τ-14 Armata» της Ρωσίας είναι ασυγκράτητο, όπως φάνηκε και στο βίντεο που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προς επίδειξη των δυνατοτήτων του.

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΣΠΑ

 

Περνάς από ένα όμορφο νηπιαγωγείο, διαβάζεις ΕΣΠΑ - Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση 75%. Μπαίνεις σε δημόσιο σχολείο διαβάζεις ότι η παροχή φυσικού αερίου έγινε με ΕΣΠΑ.