07 Σεπτεμβρίου, 2016

«ΠΝΙΓΟΥΝ» ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ ΧΛΩΡΙΟΥ

 

Εικόνες χάους και αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν στο Χαλέπι της Συρίας βόμβες χλωρίου που φέρεται να έριξε η συριακή κυβέρνηση, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να τραυματιστούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Tετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Κατά την σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS - 58 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

 

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση στη Νατοϊκή βάση στο Ίντσιρλικ στην Τουρκία, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».Η είδηση, που μεταδόθηκε από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Spiegel online», αναμεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΡΩΣΙΑ Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Αν η Ρωσία ήθελε, θα μπορούσε να αναπτύξει στη Συρία, σε 72 ώρες, τρεις θωρακισμένες μεραρχίες και να επιλύσει μόνιμα το πρόβλημα των ψευδών ισλαμιστών ανταρτών. Σίγουρα τέτοια επιλογή θα ίσχυε στη περίπτωση που οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να επιδιώκουν την ιδέα της ανατροπής του Άσαντ από την εξουσία.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ

 

Αποδεκτή έκανε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τέλος στις συζητήσεις περί συμπόρευσης το Ποτάμι με στόχο ένα ενιαίο σχήμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς έβαλε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας «εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση, ο καθένας ξεκαθαρίζει τη θέση του και απέναντι και στα στελέχη του».

Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

 

Σε μία ουσιαστική και σπουδαία προσφορά προς το Ίδρυμα «Μ. Κόκκορη» προχώρησαν πρόσφατα γονείς ατόμων με νοητική υστέρηση.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Για ένα τρομοκρατικό «μυστικό στρατό» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη κάνει λόγο σήμερα στο κεντρικό της θέμα η βελγική εφημερίδα De Standaard, σημειώνοντας ότι οι «ενεργοί» θύλακες στο Παρίσι αποδείχτηκαν τελικά πολυπληθέστεροι από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Όπως o «Hermine» περιστρέφεται πιο κοντά στις παράκτιες περιοχές, οι πλημμύρες και η θαλασσοταραχή θα συνεχιστούν από τη νότια Νέα Αγγλία μέχρι και το Λονγκ Άιλαντ έως και την Πέμπτη.

ΝΕΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ότι αφορά την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ, με δηλώσεις του σε ένα περιφερειακό φόρουμ για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟ GOLDEN BOY

 

Το πρόσωπο που θα αναλάβει το τιμόνι του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα βρέθηκε, μεταδίδει η «Le Figaro»: πρόκειται για τον Ζακ Λε Παπ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

 

Η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη έγραψε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας διευκρινίσεις για την πρόσληψη του προκατόχου του, του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, από την Goldman Sachs, και εισηγούμενη μια αναθεώρηση του κώδικα συμπεριφοράς των Επιτρόπων.