28 Αυγούστου, 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο «ΧΑΤΣΙΚΟ» ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 
Το μικρόσωμο κόκερ σπάνιελ στέκει ακούραστος φρουρός δίπλα στο φέρετρο, σύμβολο αφοσίωσης και πίστης. Τριάντα τέσσερα φέρετρα κείτονται, το ένα δίπλα στο άλλο. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...
 


ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ KAI ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»-«ΑΠΟΔΗΜΟΙ»-«ΔΙΑΣΠΟΡΑ»

  

Γ. Τα Αίτια του Μεταναστευτικού Φαινόμενου

Οι λόγοι εξ αιτίας των οποίων οι άνθρωποι και ειδικότερα οι Έλληνες εκπατρίζονταν για γίνουν μετανάστες ή απόδημοι μέλη της Ελληνικής Διασποράς, ήταν είτε ισχυροί απωθητικοί παράγοντες από την πατρίδα, είτε ιδιαίτερα ελκυστικοί από τις χώρες υποδοχής.

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ...ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

 

Αν επρόκειτο για προεδρικές εκλογές, κανείς δεν θα είχε την παραμικρή αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, άλλωστε, απολαμβάνει ποσοστά δημοτικότητας του επιπέδου ενός... τσάρου και μάλιστα σε περίοδο ενός πολέμου στον οποίο τα ρωσικά στρατεύματα σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες, όπως όντως συμβαίνει στη Συρία, την Ουκρανία και αλλού.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας και η συνεργασία των δύο χωρών, βρίσκονται στο επίκεντρο της ανεπίσημης συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη.

35 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Άλλους δεκαπέντε νεκρούς αμάχους αναφέρει ως θύματα δύο ακόμη αεροπορικών βομβαρδισμών από την τουρκική αεροπορία, στην Β. Συρία το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).

H "MΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

 

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανώς τη Δευτέρα, θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, με σχεδόν το 35% των ιδιοκτητών να καλείται να πληρώσει υψηλότερο φόρο. 

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΔ

 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ισλαμιστές προσπαθούν να ενταχθούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας προκειμένου να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση και υπάρχει κίνδυνος ότι ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την εκπαίδευση για να διαπράξουν επιθέσεις στη Γερμανία ή στο εξωτερικό, έγραψε μια γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη ένα προσχέδιο εγγράφου.

«STRESS TESTS» ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

 

Τεστ αντοχής (stress tests), στα πρότυπα των τραπεζών, ετοιμάζει για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης ο διευθυντής της Frontex, Φραμπρίτσε Λετζέρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στη γερμανική εφημερίδα Welt.

ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

O υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ θέλει να απελάσει μαζικά πρόσφυγες από τη Γερμανία.  Kατά τον πολιτικό του χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από «εντελώς ξένους πολιτισμούς» δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην (γερμανική) κοινωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΧΗ ΠΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι η κοινοβουλευτική έγκριση που θα άνοιγε τον δρόμο για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης είναι περισσότερο «μια ευχή παρά μια πραγματικότητα», λίγες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, την Τρίτη 30 Αυγούστου, της ισπανικής βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

O ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

 

Όπως φαίνεται ο Πούτιν είχε δίκιο με το να ταχθεί στο πλευρό του Ασάντ στη Συρία. Ιδίως, ύστερα από την επίσημη αποδοχή της Τουρκίας πως πρόεδρος της Συρίας θα είναι σημαντικό στο μεταβατικό στάδιο στο τέλος του πολέμου στην Συρία.

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Νέα έκκληση από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, προς την ΕΕ. Σκοπός αυτής της έκκλησης είναι να άρει η Ευρωπαϊκή Ένωση όλες τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας, ύστερα από συνάντηση του με τον Ρώσο πρόεδρο.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΣΚΑΦΟΣ

 

Νέα επεισόδια στη Μεσόγειο, όταν μια φρεγάτα του Τουρκικού ΠΝ παρενόχλησε πριν από 2 μέρες ερευνητικό πλοίο στα ανοικτά του Ακάμα, της ακραίας δυτικής περιοχής της Κύπρου.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
 Ματθ. ιζ΄ 14-23
Τω καιρώ εκείνω, άνθρωπος τις προσήλθεν τω Ιησού γονυπετών αυτόν και λέγων· Κύριε, ελέησόν μου τον υιόν, ότι σεληνιάζεται και κακώς πάσχει· πολλάκις γαρ πίπτει εις το πυρ και πολλάκις εις το ύδωρ. Και προσήνεγκα αυτόν τοις μαθηταίς σου, και ουκ ηδυνήθησαν αυτόν θεραπεύσαι.