16 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

 

Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ή Ξενόφου (κατά τα κατοπινά χρόνια) κείται σε παράλιο, αλλά αλίμενο τόπο της δυτικής πλευράς της Χερσονήσου, μεταξύ των Μονών Δοχειαρίου και Αγίου Παντελεήμονος, Ρωσικού.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΥΞΙΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Ένα αβέβαιο (εθνικό) μέλλον.Η Ελλάδα μπροστά στην εξάντληση των τελευταίων αποθεμάτων της.Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, όλοι προετοιμαζόμαστε για την επανεκκίνησή μας. Αναζητούμε πάλι τη θέση στην αφετηρία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΟΜΗΡΙΑ

 

Οι απειλές Ερντογάν για το Προσφυγικό και η ομηρία της ΕΕ και της Ελλάδας. Κυβέρνηση και κόμματα να δουν το "προσφυγικό" ως εθνική απειλή. Η Ελλάδα έχει τεθεί υπό μια ιδιότυπη ομηρία. Το πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε διαγράφεται πλέον ξεκάθαρα στον εγγύς ορίζοντα.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από το Βέρμιο μεταξύ άλλων είπε:«Γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού. Εδώ, στο Βέρμιο, στον ιερό χώρο της Παναγίας Σουμελά αυτή η γιορτή αποκτά κι έναν ιδιαίτερο, λαμπρό, εθνικό συμβολισμό:

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ετέλεσε λιτά και κατανυκτικά εχθές την μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ;

 

Μέχρι την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όλοι μιλούσαν για λάθη. Κανένα λάθος δεν έγινε. Η έκθεση αποδεικνύει ότι πρόκειται για συνωμοσία. Παραβιάστηκαν ακόμη και οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΔΝΤ προκειμένου όχι μόνο να διασωθούν οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης και το ευρώ. 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΠΑ ΛΑΘΗ

 

Οι ηγέτες αλλάζουν και η Μέση Ανατολή επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις. Υπάρχουν όμως ορισμένες αλήθειες που θα καταδιώκουν όποιον εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών – όπως καταδίωκαν τον Μπαράκ Ομπάμα και τους προκατόχους του.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Ανοίγει ο δρόμος για τη δικαστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών εκ μέρους της χώρας μας. Αυτό προκύπτει από την έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της έκθεσης και την κατάθεσή της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μια βάρκα με 51 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασε στη Λέσβο τα τελευταίο 48ωρο, με τους επιβαίνοντες - που αρνήθηκαν να την σταματήσουν - να δένουν τελικά στο νησί και να μεταφέρονται στο hot spot της Μόριας. Στη Χίο και στη Σάμο το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας οι ροές ήταν μηδενικές.

Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΟΤΙ "ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ΕΕ ότι "ταπεινώνει" την Τουρκία και εξάρτησε για άλλη μια φορά τον σεβασμό της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό από τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου (βίζες) για τους τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Αυτήν τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ από τη Γερμανία προς την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ. 

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

 

Διχασμένη, ξανά, εμφανίζεται η κυβέρνηση. Αφορμή, αυτή τη φορά, η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Αφενός μεν στελέχη της κυβέρνησης μιλούν ανοικτά για την ανάγκη ανανέωσης τη λαϊκής εντολής, αφετέρου δε επισήμως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

"ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΔΗΛΩΣΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

Νέα δήλωση ΦΩΤΙΑ που έκανε έξαλλους όλους τους Τούρκους, από τον  αρχηγό της ιταλικής λίγκας του Βορρά, Matteo Salvini. Είπε πως το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλάς ένας παγκοσμίου επιπέδου τρομοκρατικός κίνδυνος, και πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.

ΙΣΟΠΕΔΩΝEI ΤΟ ISIS Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Νέες πληροφορίες στο προσκήνιο, από την ρωσική στρατιωτική διοίκηση, που αναφέρουν την εξαπόλυση ομοβροντίας πυραύλων(τύπου cruise) από ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο, κατά των τρομοκρατικών ομάδων  στην στρατιωτική ακαδημίας στο Χαλέπι.