14 Αυγούστου, 2016

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 
Την εν πρεσβείαις ακοίμητον Θεοτόκον,
και προστασίαις αμετάθετον ελπίδα,
τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησεν,
ως γαρ ζωής Μητέρα, 
προς την ζωήν μετέστησεν,
ο μήτραν οικήσας αειπάρθενον

ΚΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
 


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ;

 

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων.

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

 

Η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου βρίσκεται στη βάση του Άθωνα, στα δυτικά του, και ασφαλώς, θα βρισκόταν κάτω από την επήρεια των ψυχρών ανέμων που κατεβαίνουν από την κορυφή του όρους αυτού, αν δεν την προστάτευε ένα βουνό, που βρίσκεται μεταξύ αυτής και του Άθωνα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

Έχουν περάσει έξι χρόνια που ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Είναι αυτή μια περίοδος που έχει επηρεάσει τη σχέση των Ελλήνων με την Ορθοδοξία;

Όταν οι οικονομικοί δείκτες ευημερούν, έστω και επίπλαστα, όπως συνέβη στη δική μας περίπτωση μέχρι το 2010, οι άνθρωποι έχουν την τάση να τοποθετούν σε δεύτερη μοίρα όλους εκείνους τους χώρους, που τους καλούν να ασχοληθούν με το βαθύτερο νόημα της ζωής και να καλλιεργήσουν τις διαχρονικές ανθρωπιστικές και πνευματικές αξίες.

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε

 

Άνοιξε η κερκόπορτα της διάλυσης της Ε.Ε.  "Προς τι η - δήθεν - απορία,ο φόβος και η αγωνία για μια Ε.Ε τελειωμένη ιστορία, βουτηγμένη στα συμφέροντα και την υποκρισία".

ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ

 

Το πλήθος των διαδηλωτών έσπασε τα παράθυρα ενός άδειου περιπολικού της αστυνομίας και πυρπόλησε ένα άλλο, προτού πυρπολήσει ένα πρατήριο καυσίμων και κάποια καταστήματα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τούβλο που του πέταξε ένας διαδηλωτής, σύμφωνα με τις αρχές.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι.Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους, στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας στην βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 

Όλη τους την ζωή  ο Ιωακείμ και η Άννα πάλευαν να αποκτήσουν ένα παιδί όμως δεν είχαν σταθεί τυχεροί. Αντίθετα ζούσαν σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης, αφού οι άτεκνοι εκείνη της εποχή θεωρούνταν λίγο έως πολλοί καταραμένοι ή όχι ευλογημένοι από τον Θεό.

ΤΟ BREXIT ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2019 ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ SUNDAY TIMES

 

Η πραγματική αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να μετατεθεί στα τέλη του 2019 λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση και των εκλογών στη Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με τους Sunday Times.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ EUROPOL

 

Πολυμελές κλιμάκιο της Europol αναμένεται να φτάσει στις 20 Αυγούστου στην Ελλάδα προκειμένου, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., να διεξαχθούν έρευνες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για άτομα που ενδέχεται να σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι γυναίκες στην πόλη Μανμπίζ σκίζουν τις μπούρκες και τις καίνε, καπνίζουν, ενώ οι άντρες ξυρίζουν τις γενιάδες τους πλημμυρισμένοι από χαρά για την νεοαποκτηθείσα ελευθερία τους, αμέσως μόλις οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξεδίωξαν του τζιχαντιστές από την πόλη αυτή των 100.000 κατοίκων, κοντά στον Εφράτη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ένταση προκλήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου στην οδό Πατησίων, από ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων, οι οποίοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Πολυτεχνείο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στο Πόρτο Λάφια και στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ»

 

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την τρομοκρατία; Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς πιστεύει πως ναι, και για τον λόγο αυτό αποδοκιμάστηκε στη Νίκαια όταν πήγε να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της σφαγής της 14ης Ιουλίου. Ποιοι τον αποδοκίμασαν; Εκείνοι που θεώρησαν αυτή τη δήλωσή του παραχώρηση προς τους τρομοκράτες.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Την απαίτηση η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να ζητήσει συγγνώμη από τα Σκόπια εκφράζει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, προκαλώντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε σαν κράτος στην αρχαιότητα. 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

 

«Δεν έχω κανένα σεβασμό στη γερμανική δικαιοσύνη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για την απαγόρευση της ομιλίας του στην Κολωνία - Μύδροι για τους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν τον στήριξαν ανοιχτά μετά το πραξικόπημα.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Το Ισραήλ έχει ήδη καταστρέψει μέχρι στιγμής το 2016 περισσότερες κατοικίες και κτιριακές εγκαταστάσεις απ' ό,τι το σύνολο του 2015 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Παιδιά ηλικίας από 7 ετών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα στα επίσημα ευρωπαϊκά στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα λέει ο Guardian. Παιδιά ηλικίας από 7 ετών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα στα επίσημα ευρωπαϊκά στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτουν οι βρετανικές εφημερίδες Guardian και Observer.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
Ματθ. ιδ΄ 14-22
Τω καιρώ εκείνω, είδεν ο Ιησούς πολύν όχλον, και εσπλαγχνίσθη επ’ αυτοίς και εθεράπευσε τους αρρώστους αυτών. Οψίας δε γενομένης προσήλθον αυτώ οι μαθηταί αυτού λέγοντες∙ έρημος εστίν ο τόπος και η ώρα ήδη παρήλθεν∙ απόλυσον τους όχλους, ίνα απελθόντες εις τας κώμας αγοράσωσιν εαυτοίς βρώματα.