11 Αυγούστου, 2016

ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΚΡΑΤΟΥΣ;

 

Το κείμενο που διάβασα στο διαδίκτυο ήταν «πύρινο». Ανέλυε, με ένταση και πάθος, τα «δεινά» που υφίσταται η Ελλάδα εξαιτίας της «διαπλοκής» Εκκλησίας και Κράτους. Έδινε παραδείγματα που αποδείκνυαν το πόσο οπισθοδρομικοί είμαστε.

ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ

 

Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (29 Ιουνίου), βρίσκεται ανάμεσα στις μονές Μεγίστης Λαύρας και Ιβήρων, πάνω σε μια πλαγιά, απ' όπου αγναντεύει περήφανο τη θάλασσα. Με την ίδρυση και την ονομασία της μονής ασχολήθηκαν πολλοί ερευνητές, και πρότειναν διάφορες γνώμες.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η επίσημη αιτιολογία την οποία προέβαλαν οι τουρκικές αρχές είναι ότι στο μοναστήρι γίνονται εργασίες αναστήλωσης καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ

 

Παρέμβαση για το θέμα της εμπρηστικής επίθεσης κατά των γραφείων της Ιεράς Συνόδου και της βεβήλωσης Ιερών Ναών έκανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης, την Τρίτη 9 Αυγούστου  στην Τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

1.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΜΠΑΜΑ

 

Αντεπίθεση του συριακού στρατού στο Χαλέπι-1.000 τζιχαντιστές νεκροί λένε οι Ρώσοι-Δραματική έκκληση γιατρών σε Ομπάμα.Ξεκίνησε σήμερα, το πρωί, η αντεπίθεση των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΩΣΙΑΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 

Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Ουκρανία επιτίθεται στην Κριμαία. Για κυνικό πρόσχημα για νέες στρατιωτικές απειλές, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης κατέλαβαν σήμερα το κέντρο διοίκησης των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Σύρτη, την πόλη που αποτελεί προπύργιό του στη λιβυκή επικράτεια, όπως γνωστοποίησε το κέντρο Τύπου των δυνάμεων αυτών σε ανακοίνωσή του.

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΧΜΕΪΜΙΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Ρωσία σχεδιάζει να μετατρέψει τη στρατιωτική βάση Χμεϊμίν στη Συρία σε μία πλήρως λειτουργική και μόνιμη στρατιωτική βάση, με τη μόνιμη παρουσία αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου που επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΡΙΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

 

Πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου όσον αφορά τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για τη Siemens.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Στις 15:00 της Πέμπτης αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η τελική λίστα των υποψηφίων που θα μετάσχουν στη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τέσσερις άδειες θα διεκδικήσουν εννέα σχήματα.

ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

 

Σκληρή προειδοποίηση στέλνει ο διεθνούς φήμης και βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, προς τις χώρες που έχουν το ευρώ, τονίζοντας τι θα συμβεί στην οικονομία. Όπως αναφέρει, αν θέλουμε να επιβιώσουμε , θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ. 

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο Χένρι Κίσινγκερ μας θυμίζει ότι στις διεθνείς σχέσεις τα κράτη δεν έχουν φίλους ή εχθρούς, μόνο συμφέροντα.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ Ο ΑΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017

 

Τουρκική οργή. Η δήλωση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι στα σχολεία που ελέγχει το καθεστώς του, από τη νέα σχολική χρονιά, 2016-2017, η ‘Ινσταμπούλ’ θα ονομάζεται Κωνσταντινούπολη, έχει εξοργίσει τους Τούρκους.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Νέο στόχο έχουν βάλει, εκτός δυτικών χωρών, οι τζιχαντιστές καλώντας τους πιστούς «ακόλουθους» τους να σκοτώσουν όσους πιο πολλούς «άπιστους» γίνεται.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ

 

Πρόταση συνεργασίας απεύθυνε ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Τζινπίνγκ προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με απώτερο στόχο την "επίθεση" στο ΝΑΤΟ. "Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος τεράστιων ανακατατάξεων. Βλέπουμε ότι η ΕΕ συν τω χρόνω αποσυντίθεται, ενώ η οικονομία των ΗΠΑ καταβαραθρώνεται.