05 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

 

Το μοναστήρι αυτό είναι κτισμένο σε ένα στενό και απόκρημνο βράχο, 80 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου μεταξύ των μονών Γρηγορίου και Αγίου Παύλου. Σε παλαιά έγγραφα αναφέρεται και με άλλα ονόματα, όπως «Νέα Πέτρα», «Μονή του Μεγάλου Κομνηνού», «του κυρ Διονυσίου», και τιμάται στο Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου (24 Ιουνίου).

ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ;

 

Στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου και των συνακόλουθων αποριών στους δυτικούς στρατιωτικούς κύκλους, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα για την αξιοπιστία της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ και στη συμμαχία εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

«Πρόοδος στον πόλεμο κατά του ISIS σε Συρία και Ιράκ». Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν σημειώσει πρόοδο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές έχουν ακόμα την ικανότητα να πραγματοποιούν επιθέσεις.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

 

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκτός του πλαισίου της αλυσίδας διοικήσεως των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και δεν είχε τη στήριξη της στρατιωτικής ηγεσίας.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ 12 ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ

 
 Η Βραζιλία πρόκειται να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην ιστορία της, όμως δεν είναι όλοι οι πολίτες το ίδιο ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....


ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΩΡΑ ΓΙΑ "ΡΟΥΑ ΜΑΤ"

  

Στη διεθνή σκακιέρα οι συγκυρίες για κάθε χώρα δεν ακολουθούν απαραίτητα την εσωτερική κατάστασή της. Αυτό ισχύει κατεξοχήν στην παρούσα φάση για την Ελλάδα.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

 

Ο πρώην Αρχηγός των τουρκικών ΕΔ στρατηγός Ιλκέρ Μπασπούγ, μιλώντας στο CNN Turk υποστήριξε ότι ένας από τους νεκρούς αξιωματικούς πραξικοπηματίες, ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία!

ΕΠΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α.

 

Επισκέψεις σε 7 ακριτικά νησιά του Αιγαίου πραγματοποίησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιώντας προγράμματα ενημέρωσης , εξετάσεων και παροχής δεμάτων Αγάπης σε οικογένειες που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.

"ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ISIS"

 

Ισραηλινή εταιρεία start-up που εξειδικεύεται στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση πληροφοριών ασφαλείας του διαδικτύου ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να διεισδύσει στην επικοινωνία των πυρήνων του ISIS, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον κόσμο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι, στην Αργολίδα. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Κορινθία και Αργολίδα.

Η CIA ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΡΙΟΥΣ

 

Συγκλονιστική αποκάλυψη ήρθε από το γραμματέα τύπου της ρωσικής Προεδρίας, Αλεξέι Γκρομόφ, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. Έκανε λόγο για την πλειοψηφία των αξιωματικών του συριακού στρατού που έχουν λιποτακτήσει και καταφύγει στην Ιορδανία.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΙΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT

 

Έντονη είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη έπειτα και από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

ΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ "ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ" ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν τα νέα έγγραφα που έστειλε η Τουρκία σχετικά με την έκδοση του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Τουρκία ως "εγκέφαλο" του πρόσφατου αποτυχημένου πραξικοπήματος στη χώρα, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χθες.

"ΒΡΥΧΑΤΑΙ" Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

 

Τεράστια ναυτική άσκηση ετοιμάζει η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της ασιατικής χώρας, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα σε γειτονικές χώρες. 

O ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΑ ΨΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

«Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε ένα σοβαρό λάθος της εξωτερικής πολιτικής», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή.