11 Ιουλίου, 2016

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, με την ευκαιρία της εορτής μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Ο Μακαριώτατος αφού προσκυνήσει τον τάφο του Οσίου Παϊσίου που βρίσκεται στην Ι. Μονή, στη συνέχεια θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (8 μ.μ.) μαζί με άλλους Αρχιερείς.



ΠΟΣΕΣ ΕΔΡΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ

 

Όλα δείχνουν, αν οι παρασκηνιακές ενέργειες του Μαξίμου δεν φέρουν αποτέλεσμα, ότι η απλή αναλογική δεν θα ψηφισθεί από 200 βουλευτές και θα εφαρμοσθεί όχι από τις επόμενες, αλλά από τις μεθεπόμενες εκλογές.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύσταση προς την Κριστίν Λαγκάρντ να αποκρούσει στο μέλλον οποιεσδήποτε πολιτικές πιέσεις της ασκηθούν προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει σε πρόγραμμα διάσωσης στην ευρωζώνη έκανε το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου.

ΕΠΟΧΕΣ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

 

Άγριο ξύλο έπεσε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στη Μόσχα, μεταξύ Αμερικανού διπλωμάτη και Ρώσου φρουρού.  Όπως είναι φυσικό η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει γίνει εξαιρετικά έντονη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 08.00 της Δευτέρας στην περιοχή Παρθένι Λέρου το πρωί της Δευτέρας, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση. «Ευτυχώς που ήρθε πυροσβεστικό ελικόπτερο, γιατί η πυρκαγιά είχε φτάσει πολύ κοντά σε σπίτια, αλλά και 100 μέτρα από το στρατόπεδο. 

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΛΙΕΤΙΑ

 

Το πρόσφατο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι παλαιότερες γενιές ψήφισαν «Εκτός», ενώ οι νεότεροι ψηφοφόροι υποστήριξαν σθεναρά την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι «baby boomers» [στμ: Η γενιά που γεννήθηκε στην μεταπολεμική πληθυσμιακή έκρηξη, μεταξύ 1946 και 1964, και σήμερα έχουν ηλικία μεταξύ 52 και 70 ετών], όπως φαίνεται, είναι πιο εθνικιστικές και νοσταλγοί της ανεξαρτησίας.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΝΕΑ

 

Ο δυτικός Τύπος εξακολουθεί να επαναλαμβάνει το ίδιο μήνυμα: με την αποχώρησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι Βρετανοί έχουν αυτοαπομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τρομερές οικονομικές συνέπειες.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΗΤΕΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ;

 

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο ZDF, η Μέρκελ ρωτήθηκε αν θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017. Η Καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Θα ειπωθεί ό,τι είναι απαραίτητο, όταν θα είναι απαραίτητο».

ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΝΗΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ

 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, ζήτησε ειδικές ενισχύσεις και κίνητρα από τον αναπτυξιακό νόμο για τις επιχειρήσεις των ακριτικών νησιών και, ειδικά, αυτών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Ο κύκλος που ανοίχτηκε από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, αντί να κλείνει συνεχίζεται. Στο χορό των δημοψηφισμάτων φαίνεται πως μπαίνει και η Ιρλανδία.

ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

 

Ο πόλεμος μεταξύ της Εφημερίδας το ΒΗΜΑ και της Κυβέρνησης μαίνεται άγριος. Ο Ψυχάρης με το ΒΗΜΑ της Κυριακής επιτίθεται στον υπ. Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και του “χρεώνει” τους Χρήστο Καλογρίτσα, Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, ωστόσο δεν έμεινε αναπάντητη η επίθεση αυτή.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

 

Όπως είναι φυσικό η Ρωσία δε θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητες τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στη Βαρσοβία. Η απάντηση ήταν σκληρή καθώς ειπώθηκαν εκφράσεις όπως «….δαιμονοποιήσει τη Μόσχα…» και να «περιορίσει» μία «ανύπαρκτη απειλή από την Ανατολή».

† Η ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

 

Η γενναίοψυχη Μεγαλομάρτυς του Χριστού Ευφημία έζησε και μαρτύρησε επί του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, πού βασίλεψε από το 284 μέχρι 305 μ.Χ. Η Ευφημία καταγόταν από την Χαλκηδόνα. Ο πατέρας της ονομαζόταν Φιλόφρων. Ήταν πολύ πλούσιος και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Η μητέρα της, η Θεοδοσιανή, ήταν γυναίκα με πίστη χριστιανική.