02 Ιουλίου, 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

 

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου η Επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών. Την Ευχαριστήρια δέηση επί τη Επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

 

Αριθμ. Πρωτ. ΕΞ. 2134/2016
Έν Αθήναις τή 21η Ιουνίου 2016

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

 
Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
Γιατί δέν ὑπέγραψα τό κείµενο «Σχέσεις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρός τόν λοιπόν Χριστιανικόν κόσµον».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΟΧΙ!!!

 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας, 28/6/2016 τον αναπαλαιωμένο μητροπολιτικό ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου χοροστάτησε ο κ. Βαρθολομαίος, παρουσία κληρικών και λαϊκών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από κυβερνητικά στελέχη, θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων της οικονομίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινά από σήμερα, Σάββατο τις επίσημες επαφές του στην Κίνα, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΕΦΗΒΕΙΑ'' ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση της Βιβλιοθήκης ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄ στα Οινόφυτα, βρέθηκε χθες  το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

 

Αστυνομικοί οι τέσσερις νεκροί που επιβεβαιώνονταν επίσημα, τουλάχιστον 35 τραυματίες - Εισβολή σε εστιατόριο 8 έως 9 ενόπλων στη γειτονιά των διπλωματών στην Ντάκα - Υπήκοοι ξένων χωρών τα περισσότερα θύματα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Την Τρίτη, τρεις οπλοφόροι βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σκοτώνοντας 42 άτομα και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλα. Τα νέα για την επίθεση επισκίασαν γρήγορα άλλες μεγάλες εξελίξεις της εβδομάδας στην χώρα: Μια συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ μετά από έναν εξαετή εκτροχιασμό.

ΣΤΟ “ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΕΣ” ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΡΑΜΣΑΟΥΕΡ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ

 

“Τσιμουδιά”! Ούτε κουβέντα! Καμία αντίδραση για τη βαρύτατη ρατσιστική φράση του Γερμανού πολιτικού Πέτερ Ραμσάουερ που μας αποκάλεσε “βρωμοέλληνες”! Ακόμη και τα “παραδοσιακά” τηλεοπτικά ΜΜΕ σχετικά “χαλαρά”  έπαιξαν το θέμα!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

 

Η συμφωνία Τουρκίας και Ισραήλ συνιστά ένα σημαντικό βήμα ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών, έξι χρόνια μετά την κρίση που ξέσπασε με την επίθεση των Ισραηλινών κατά του πλοιαρίου Μαβί Μαρμαρά.

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ


Οι εκτός θάλασσας γαίες παντρεύονται. Η γραμμή προβολής τους στο βυθό της θάλασσας φανερώσει την αργή μετακίνηση των ηπείρων ως αποτέλεσμα της ατελείωτης δίνης του ίδιου του γαλάζιου πορτοκαλιού. 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΜΟΣΧΑ


Σφοδρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Κατήγγειλε ως «παράλογη» και «κοντόφθαλμη» την απόφαση της Ε.Ε να συνεχίσει για 6 μήνες ακόμα τις οικονομικές κυρώσεις προς τη Μόσχα, λόγω της ουκρανικής κρίσης.

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

 

Με ανάρτησή της στο opengov.gr η κυβέρνηση έδειξε τις προτάσεις της για το νέο εκλογικό νόμο. Προτείνει απλή αναλογική, με κατάργηση του μόνους των 50 εδρών, ψήφο από τα 17 και  διατήρηση του πλαφόν 3% για είσοδο στη Βουλή. Δεν υπάρχει πρόνοια για την ψήφο της ομογένειας, ενώ η διαβούλευση θα διαρκέσει ως τις 4 Ιουλίου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;

 

"Η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ καιρό στο ευρώ ανεξάρτητα από το τι γίνεται τώρα", τονίζει σε συνέντευξή του ο Άλαν Γκρίνσπαν, πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

Βόμβα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, φαίνεται πως έχουμε σύμφωνα με πληροφορίες. Οι δημοσιογραφικές. λοιπόν. πληροφορίες αναφέρουν πως η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους κρίνεται αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις.