03 Ιουνίου, 2016

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ»

 
Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ - 2 9 7 7
Πρωτ. 2541
Αριθμ. Διεκπ. 1133
Αθήνησι 2α Ιουνίου 2016

Προς
το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος
Αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

ασφαλώς γνωρίζετε ότι αυτόν τον μήνα, ήτοι από 17 έως 26 Ιουνίου, θα συνέλθει στην Κρήτη η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών, ύστερα από προετοιμασία πολλών ετών, για να συσκεφθεί εν Αγίω Πνεύματι και να φανερώσει την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε εποχή που η τοπική και παγκόσμια κοινωνία είναι γεμάτη αντιφάσεις και ανταγωνισμούς.

ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Πέμπτη η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία και σε αυτή υπάρχει αναφορά και στην χώρα μας με τις ΗΠΑ να υπογραμμίζουν ότι τα «τρύπια» σύνορα και οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων αποτελούν δύο από τους βασικούς κινδύνους για την Ελλάδα.

ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ “ΦΩΤΙΑ” ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ;

 

Τι συμβαίνει στα κέντρα προσφύγων; Γιατί τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα ανεξέλεγκτης βίας; Ήταν κάτι αναμενόμενο ή πρόκειται για κάτι κατευθυνόμενο; Προχθές έγιναν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.Πριν μερικές ώρες σοβαρότατα επεισόδια έγιναν στο Βαθύ της Σάμου!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης. Ένταση και στο κέντρο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ

 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ έρχονταν αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες από ομάδες πολιτών. Τότε στην αξιωματική αντιπολίτευση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου επικαλούνταν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;

 

Tη δεύτερη περιοδεία του στις χώρες της Αφρικής ξεκίνησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επισκέφθηκε την Ουγκάντα και σήμερα ξεκίνησε τις επαφές του στην Κένυα. Ο τούρκος πρόεδρος στις χώρες αυτές συναντήθηκε με τους προέδρους των χωρών αυτών αλλά είχε επαφές και με επιχειρηματίες των χωρών αυτών.

ΣΤΙΣ 'ΔΑΓΚΑΝΕΣ' ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

O απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Grushko έκανε δηλώσεις σε ρωσική εφημερίδα στις οποίες δήλωσε τα εξής : Το ΝΑΤΟ χρειάζεται την εικόνα της Ρωσίας ως μεγάλης αντίπαλου,  για να επιστρέψει στο κέντρο των παγκόσμιων υποθέσεων. το  ΝΑΤΟ ελπίζει να το επιτύχει αυτό », αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για την διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή, εκτός από την στρατιωτική συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης.

MICROSOFT ΚΑΙ FACEBOOK ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ

 

Συνεργάζονται Microsoft-Facebook και συμφώνησαν να χτίσουν μαζί ένα υποθαλάσσιο καλώδιο, το οποίο θα διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους και διαδικτύου.

ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Παρά το έντονο διπλωματικό παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών και τις απειλές του Ερντογάν , η γερμανική βουλή ενέκρινε σήμερα την απόφαση που χαρακτηρίζει "γενοκτονία" τις σφαγές  έως και 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις το 1915 – μία απόφαση η οποία θα δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας.

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  

Έπειτα από τον εντοπισμό σήματος από κάποιο μαύρο κουτί από γαλλικό πλοίο οι Αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι έρευνες έχουν πλέον περιορισθεί σε μία ζώνη 2 χιλιομέτρων.