25 Μαΐου, 2016

Η ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

«Καμμένη γη» η Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια. Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2060 δυστυχώς βασίζεται σε μία δυσοίωνη παραδοχή που μάλλον έχει περάσει στα “ψιλά” λόγω της υπερπληροφόρησης που υπάρχει αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση: η ελληνική οικονομία είναι «καμμένη γη».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

OΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ

 

Μέσα στην απόλυτη αδιαφορία των ελληνικών ΜΜΕ, κομμάτων και πιθανότατα του ίδιου του ελληνικού λαού, διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο την 22α Μαΐου 2016.

Η ΚΡΗΤΗ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11.36 το πρωί της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ MONSANTO ΑΠΟ ΤΗ BAYER ΣΕ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΟΔΕΥΕΙ

 

Δεν προχωράει η εξαγορά της Monsanto από την Bayer καθώς η αμερικανική πολυεθνική, απέρριψε την Τρίτη την προσφορά 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€55 δισεκ.) χαρακτηρίζοντάς την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή», αλλά πρόσθεσε πως είναι ανοικτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Η Bayer απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ως τώρα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ;

 

Η πρόθεση των ΗΠΑ να αναβαθμίσουν περαιτέρω την παρουσία τους στο Αιγαίο, δεν είναι πλέον κάτι που αποτελεί μυστικό. Οι Αμερικανοί έχουν κάνει συγκριμένες προτάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση. Μεταξύ αυτών που προτείνουν είναι και η αποστολή μέσων και προσωπικού της Ακτοφυλακής τους στο Αιγαίο.

ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 

"Λέμε πάντα το εξής: το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η τρομοκρατία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποκριτική, διπρόσωπη στάση ορισμένων απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κράτη τα οποία ελέγχουν την παγκόσμια αγορά όπλων εξοπλίζουν τους τρομοκράτες.

ΧΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια της συντριβής του Airbus της EgyptAir, καθώς η μία πληροφορία μετά την άλλη αναιρείται, συνήθως από τις ίδιες τις πηγές.  Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου δήλωσε ότι τα στοιχεία από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος. 

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Οι χαριεντισμοί Τσίπρα-Ερντογάν ανάγκασαν το Νίκο Αναστασιάδη να απομακρυνθεί από τη Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κων/πολη και άμεσα ξεκίνησαν και νέες τουρκικές παραβιάσεις στον κυπριακό εναέριο χώρο.

ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

 

Θράσος χωρίς όρια δείχνει η Αλβανία, αφού συνεχίζει να ευελπιστεί, μάταια βέβαια, στο "όραμα" της Μεγάλης Αλβανίας.  Αυτή τη φορά, δημοσίευμα της χώρας κάνει μια προσπάθεια να αποδείξει ότι το αλβανικό στοιχείο φτάνει μέχρι την Πρέβεζα. 

«ΣΚΑΕΙ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει το νέο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, το οποίο υποστηρίζει ότι αναμένεται να φτάσει στο Αιγαίο, πλοίο των ΗΠΑ… Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα έχει τίτλο:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους  υποψήφιους των ΓΕΛ που δίνουν με το νέο σύστημα (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) καθώς επίσης και για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα (μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων).

ΕΚΒΙΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΖΑ

 

Aπειλητικός απέναντι στην Ε.Ε. σχετικά με τη συμφωνία για το μεταναστευτικό εμφανίστηκε ο Ερντογάν, στη συνέντευξη Τύπου της συνόδου για την ανθρωπιστική κρίση του ΟΗΕ και ζητά από την Ε.Ε να παραχωρήσει τη βίζα στους τούρκους πολίτες.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

 

Και όμως η εορτή της μεσοπεντηκοστής δεν είναι γνωστή, λίγοι είναι εκείνοι που εκκλησιάζονται κατ’ αύτη και οι περισσότεροι δεν υποπτεύονται καν, ότι την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Παραλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία μία μεγάλη δεσποτική εορτή, την εορτή της Μεσοπεντηκοστής.