12 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΕΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΧΗ

 

Είμαστε τόσο συγκινημένοι, όσο και έκπληκτοι με την αμεσότατη ανταπόκριση και στήριξή σας. Γι’ αυτό, θέλουμε να είμαστε έντιμοι απέναντι σε όλους εσάς που μας στηρίξατε.

ΠΑΥΣΗ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Παύση εχθροπραξιών στη Συρία -αλλά με εξαίρεση τις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, συμφώνησαν να προωθήσουν ΗΠΑ και Ρωσία σε μία εβδομάδα κατά τις συνομιλίες στο Μόναχο. Οι δυνάμεις συμφώνησαν επίσης σε άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες πόλεις.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Ο τραγικός επίλογος από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ – 212 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κίναρο γράφτηκε σήμερα Παρασκευή, όταν και εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη, Α. Τουλίτση.

ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΑΜΕΣΑ H Ε.Ε

 

Για αρκετούς αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αναλυτές, το έτος 2007-2008 ήταν ένα έτος ολοκλήρωσης για την Ε.Ε. Ουσιαστικά, το Ευρωσύνταγμα που απορρίφθηκε με τα δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία το 2005 οδήγησε στη Συνθήκη στης Λισαβόνας, η οποία περιλαμβάνει αρκετά πιο συγκεκριμένες πολιτικές προς σύγκλιση, από ο,τι είχαν άλλες Συνθήκες τις ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΑΝ ΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΚΚ

 

Όταν πήγε ο Πούτιν στην Αττάλεια για τη Σύνοδο των G-20, ο Πρόεδρος Ερντογάν τον ενημέρωσε επί του χάρτη για την επικείμενη τότε "Μεγάλη Επιχείρηση Τζαραμπλούζ". Όταν ο Πούτιν είδε το χάρτη που του έδειξε ο Ερντογάν, είπε ότι "Η Αμερική σχεδιάζει να δώσει την περιοχή αυτή στους Κούρδους".

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  

Πέταξαν ντομάτες και πορτοκάλια αλλά και μπουκάλια σε δύο περιπολικά - Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν την είσοδό τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να σπάσουν τους διαδηλωτές - Συλλήψεις αγροτών και τραυματισμοί αστυνομικών

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με τον Γενικό Διευθυντή Διαχείρισης Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, Αττίλα Τόρος, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αρχών για τις μεταναστευτικές ροές, καθώς και τα ζητήματα επανεισδοχής, που προβλέπονται από το σχετικό ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες από την Κρήτη επιχείρησαν να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν την είσοδο του κτιρίου. Οι αγρότες πέταξαν πέτρες, ξύλα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έσπασαν τζάμια στο υπουργείο.

H ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ

 

Την παρουσίαση του κινήματος «Diem 25» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννη Βαρουφάκη σχολίασε ο διεθνής Τύπος, με πολλά Μέσα να κάνουν λόγο για «ευρωπαϊκή ουτοπία». «O εκκεντρικός Μαρξιστής τα βάζει με τους κοντόφθαλμους πολιτικούς» αναφέρει η «Deutsche Welle» σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο. 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ AWACS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ

 

Το ΝΑΤΟ ενέκρινε το αμερικανικό αίτημα για την ανάπτυξη των αεροσκαφών παρακολούθησης Awacs στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Oργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΡΑΝ

 

Οδικός χάρτης για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Ιράν στον τομέα της ενέργειας, στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, στη ναυτιλία, στις μεταφορές και τον τουρισμό, στη μεταφορά τεχνολογίας, τη γεωργία και την ανταλλαγή επιχειρηματικών αντιπροσωπειών, υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

 

Τα στοιχεία που θα πρέπει στο εξής να αναφέρουν στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν οι δικαστικοί λειτουργοί αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» για τη νέα κόντρα τους με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.