27 Ιανουαρίου, 2016

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 

Ανακοινωθέν εξέδωσε χθες το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, σχετικά με άρθρο του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ σχετικά με την Σύναξη των Προκαθημένων στην Γενεύη.Στην ανακοίνωση το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας "αδειάζει" τον Σεβασμιώτατο, τονίζοντας ότι "οι γνώμες του Μητροπολίτου να μην ληφθούν σοβαρά υπόψη κανενός".

Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

 

 Από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την περίοδο των εντολών της Κοινωνίας των Εθνών, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι θρησκευτικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή αποτέλεσαν αγαπημένο εργαλείο των Μεγάλων Δυνάμεων για την άσκηση πολιτικής στην περιοχή.

Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΛΩΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

Η Κίνα θα κατασκευάσει «εκατοντάδες πλωτούς πυρηνικούς σταθμούς» οι οποίοι θα διευκολύνουν την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι ο στόχος του Πεκίνου είναι να διπλασιάσει έως το 2020 την παραγωγική ικανότητα των κινεζικών πυρηνικών σταθμών.

ΦΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ

 

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταίροι κήρυξαν τον «ανένδοτο» κατά της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Με τον τρόπο που το έκαναν δείχνουν να αγνοούν το κυριότερο στοιχείο για τη διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης, την αρχή της ανταποδοτικότητας. Ανταποδοτικότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία η συμπεριφορά της μιας πλευράς προς την άλλη καθορίζεται από τη συμπεριφορά της άλλης προς αυτήν.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Η Ύπατη Διαπραγματευτική Επιτροπή έχει τονίσει επανειλημμένα πώς η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της πρέπει να σταματήσουν τον βομβαρδισμό και να άρουν τους αποκλεισμούς των περιοχών που τελούν υπό κατάληψη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σώος, να κολυμπά στη θάλασσα, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή Μοναστήρι του Πόρου ο 58χρονος αλιέας, που, ενώ είχε βγει για ψάρεμα με το μικρό (3,5μ.) σκάφος του, δεν είχε δώσει σημεία ζωής έως το πρωί.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΧΟΜΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Χομς, την οποία ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην κεντρική Συρία. 

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

 

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τις συσκέψεις που έλαβαν χώρα αφ’ ενός στη Σίνδο με τη συμμετοχή 66 μπλόκων και αφετέρου στη Νίκαια με τη συμμετοχή 37 μπλόκων.

ΤΟ ISIS ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΑΧΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

O υποδιευθυντής Επιχειρήσεων της Europol, Wil van Gemert, μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και σημείωσε ότι «το 20% με 30% των περίπου 5.000 Ευρωπαίων πολιτών που εντάχθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Μάλιστα, αναφέρει ότι οι μαχητές του ISIS έχουν δημιουργήσει ειδικό σώμα μαχητών για πολύνεκρες επιθέσεις στην Ευρώπη.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η Ουάσιγκτον ενδέχεται να παίξει το ρόλο του καταλύτη για την κατάρρευση της Ρωσίας, σύμφωνα με τον γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ! ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ

 

Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρει ο νέος εκλογικός νόμος, τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει μέσα στο 2016. Τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αλλαγές στο μπόνους των 50 εδρών (να γίνουν 20) που παίρνει το πρώτο κόμμα, μείωση των βουλευτών ίσως σε 200 και... «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών.