18 Ιανουαρίου, 2016

ΡΩΣΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΗΕ ΗΓΕΙΡΑΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

 

Στις ανεπίσημες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην έδρα του ΟΗΕ, παρουσία του Εσπεν Μπαρθ Άιντα και της Λίζας Μπάτενχαϊμ, εκφράστηκε από όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστήριξη προς τη διαπραγματευτική διαδικασία και τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ, του Ειδικού του Συμβούλου και της Ειδικής του Αντιπροσώπου.

ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ

 

Κύριοι της Κυβέρνησης
Είναι γνωστό ότι τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το αλβανικό κράτος εφαρμόζει δημογραφική αλλοίωση του χώρου της Βορείου Ηπείρου που κατοικείται από τα πανάρχαια χρόνια από ελληνικούς πληθυσμούς.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

 

«Η Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει σε αμαρτωλούς και μη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου.

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η πορεία ανάκαμψης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αποτελεί προϋπόθεση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαίωσε ότι επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου, όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή, καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Επίσης, ο ΙΣΑ θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων που έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΝΤΕΙΡ ΑΛ-ΖΟΡ

 

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν από τη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) οι οποίοι σκότωσαν 280 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ

 

O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, διαβεβαίωσε πως «το Ιράν δεν θα βάλει τα χέρια του σε πυρηνικό όπλο».Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως «Σήμερα είναι μια καλή μέρα γιατί για άλλη μια φορά βλέπουμε τι είναι δυνατό μέσω ισχυρής αμερικανικής διπλωματίας», ενώ συμπλήρωσε πως «Τα πράγματα αυτά μας υπενθυμίζουν τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν ηγούμαστε με δύναμη και σοφία».

ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ

 

Το ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε ένα επεισόδιο τύπου Ιμία είναι πλέον πολύ πιθανό και μάλιστα πολύ σύντομα. Σε συνέντευξη του σε ρώσικο κανάλι  ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο λέγοντας τα εξής:

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Το σχέδιο του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν δεν βρίσκει αντίθετους μόνο τους ακαδημαϊκούς, που πολλάκις έχουν ζητήσει ένα σχέδιο ειρήνης με τους Τούρκους, αλλά και τον ίδιο του τον στρατό. Συγκεκριμένα, θέλουν ολοένα και περισσότερους Τούρκους στρατιωτικούς να παραιτούνται:

† AΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Τους γονείς του Μ. Αθανασίου ακριβώς δεν τους γνωρίζουμε. Δεν έχουμε πληροφορίες για αυτούς. Μα φαίνεται ότι ήσαν ευσεβείς άνθρωποι, γιατί την ευσέβεια διδάξανε στο παιδί τους. Από μικρό παιδί, τον ποτίσανε με τα νάματα τής χριστιανικής θρησκείας, από μικρό τον θρέψανε με το μάννα τής θεϊκής τροφής.