03 Δεκεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, λόγω διεξαγωγής της εκδήλωσης «Athens Santa Run». Ποιοι δρόμοι κλείνουν από 10.00-13.00.

Η β' αξιολόγηση, τα μέτρα για το χρέος, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η τουρκική προκλητικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της 40λεπτης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Φρ.Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ολάντ ο Αλ.Τσίπρας είχε συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι.Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφία με τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη.

Στο κείμενο με το οποίο συνοδεύει τη φωτογραφία ο κ. Μητσοτάκης κάνει εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και δεσμεύεται για τα βήματα που πρέπει ακόμα να γίνουν, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ταξί που οδηγούσε 32χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Πλάτωνος.

Μια διαφορετική δενδροφύτευση θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Στις 12:30 το μεσημέρι, σύλλογοι ασθενών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, φυτεύουν το «Δέντρο της Ζωής».

Κόσμος:Διάβημα διαμαρτυρίας απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας στην «αρμόδια πλευρά» των ΗΠΑ, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ταϊβάν, σπάζοντας το πρωτόκολλο που ίσχυε από το 1979, όταν οι ΗΠΑ υιοθέτησαν την πολιτική της «μίας Κίνας».

Έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ισλανδία, οι Πειρατές έλαβαν από τον πρόεδρο της χώρας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Οι Πειρατές υπόσχονται ραγδαίες μεταρρυθμίσεις και παρ' όλο που στις εκλογές του Οκτωβρίου κατάφεραν να αυξήσουν το ποσοστό τους, αναδείχθηκαν τρίτο κόμμα πίσω από το Κόμμα των Πράσινων (17%) και τους Ανεξάρτητους (28,5%).

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ετοιμάζεται να ζήσει την Κυριακή μια από τις σημαντικότερες στιγμές της μετεωρικής πολιτικής σταδιοδρομίας του με το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, η αβέβαιη έκβαση του οποίου αναμένεται να κρίνει το μέλλον του.

Η εφημερίδα The Guardian εκτιμά, μάλιστα, σε άρθρο της ότι μία ήττα του ιταλού πρωθυπουργού στο δημοψήφισμα «θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ραγδαία πτώση του Ματέο Ρέντσι».

Η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο ολοκληρώνει το Σάββατο το ταξίδι της στην Κούβα φθάνοντας στην κοιτίδα της κουβανικής επανάστασης, το Σαντιάγο, για μια μεγάλη τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος ηγέτη πριν από την κηδεία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μίλησε απευθείας με την πρόεδρο της Ταϊβάν, παραβιάζοντας το αμερικανικό πρωτόκολλο το οποίο ίσχυε από το 1979, όταν οι επίσημες σχέσεις Ταϊβάν - ΗΠΑ είχαν διακοπεί πλήρως. 

Η πρώτη αντίδραση από την Κίνα ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για «μικροπρεπή ενέργεια» εκ μέρους της Ταϊβάν. Το τηλεφώνημα είχε συμφωνηθεί από πριν, λέει η Ταϊβάν.

Οικονομία:Πόσο πραγματικό είναι το ύψος του ελληνικού χρέους; Στο Spiegel ο επενδυτής Πολ Καζαριάν προκρίνει ως κριτήριο το χρονικό και όχι ονομαστικό ύψος του ως τρόπο προσδιορισμού. Το Spiegel, στη διαδικτυακή του έκδοση, φιλοξενεί τις απόψεις του αμερικανού επενδυτή και μεγαλύτερου ιδιώτη δανειστή της Ελλάδας, του αρμενικής καταγωγής Πολ Καζαριάν.

Εκτός των προστατευτικών προβλέψεων του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μένουν όσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία. Αποφάσεις περιφερειακών Ειρηνοδικείων ξεκαθαρίζουν ότι οφειλές τέτοιου είδους πρέπει να καταβάλλονται κανονικά προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Με δεδομένους τους πολλούς και διαφορετικούς αστάθμητους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, στο Βερολίνο εκφράζονται φόβοι για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωκρίσης την ερχόμενη χρονιά.

Τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να «ανοίξει» η ιστοσελίδα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τον φόρο εισοδήματος του 2016, όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης ενημερώνει ότι όλες οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές δεν θα είναι διαθέσιμες το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Αθλητισμός:Στην κορυφή της Bundesliga επέστρεψε -έστω και προσωρινά- η Μπάγερν, που επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Μάιντς στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Την καλύτερη «ένεση ηθικού» ενόψει του «τελικού» της 6ης Δεκεμβρίου στο «Ντα Λουζ» με την Μπενφίκα έκανε απόψε η Νάπολι.

Η τόνωση της ψυχολογίας των παικτών του Παναθηναϊκού είναι το πρώτο μέλημα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Παρά το «πέσιμο» των οπαδών στους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της προπόνησης και τις αποδοκιμασίες που άκουσαν, ο νέος προπονητής των «πρασίνων» απέφυγε να σταθεί στο συγκεκριμένο επεισόδιο και προσπάθησε να τους ανεβάσει το ηθικό ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Δεκάδες νεκροφόρες που μεταφέρουν τα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που συγκλόνισε τη Λατινική Αμερική και ολόκληρη την υφήλιο, όταν ένα αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Σαπεκοένσε συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στην κεντρική Κολομβία, άρχισαν να αναχωρούν από το Μεντεγίν με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της περιοχής προκειμένου να αναχωρήσουν προς τις πατρίδες τους.

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και θα παλέψουν για τη νίκη, ώστε να παραμείνουν κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος λογικά θα έχει εύκολο έργο στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στο Λεβαδειακό την Κυριακή.

Ωστόσο, η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο με τις αναμετρήσεις: Πλατανιάς - Πανιώνιος (15:00), Βέροια - Παναιτωλικός (17:15) και Κέρκυρα - ΑΕΚ (19:30). Η μεγάλη ώρα έφτασε! 

Το πιο πολυαναμενόμενο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στον πλανήτη, η γιγαντομαχία της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, λαμβάνει χώρα αύριο στο «Καμπ Νου», στις 17:15 ώρα Ελλάδας (ας όψεται η κινεζική αγορά για την... ασυνήθιστη ώρα έναρξης). Ντέρμπι κορυφής στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την Τσέλσι. Με τον αγώνα του «Ετιχαντ» ανοίγει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: