25 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

  

Ελλάδα:Επεισόδια σημειώθηκαν, για μια ακόμη φορά, στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. Αγνωστα άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκάλεσαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και σε δύο κάδους απορριμμάτων.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση. Ειδικότερα, στην έρευνα της εταιρείας Opinion Poll η ψαλίδα ανοίγει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%.

Εκπνέει αύριο, Δευτέρα, η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ενώ Σκάι και Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις της πλευράς Καλογρίτσα.

Προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής του «8ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure».

Κάλεσμα «σε όλους όσους βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο», αλλά ιδιαίτερα στον κόσμο «που αισθάνεται ακόμα "αριστερός", που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες αριστερόστροφες δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που γίνεται στο πάρκο Τρίτση.

Κόσμος:Η Γερμανία θα δέχεται 500 πρόσφυγες μηνιαίως από την Ελλάδα και την Ιταλία. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί κυρίως η επανένωση οικογενειών οι οποίες διαλύθηκαν κατά τη φυγή τους, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που επικαλείται πηγές στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ένας 20χρονος άνδρας, τουρκικής καταγωγής, είναι ο δράστης της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Όουκ Χάρμπορ της Ουάσινγκτον. Ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε άτομα. Μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό συνελήφθη από την αστυνομία.

Η συντακτική ομάδα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times ανακοίνωσε ότι στηρίζει επίσημα την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η εφημερίδα περιγράφει την Κλίντον ως «μία από τις πλέον ανθεκτικές πολιτικούς της γενιάς της».

Ο αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, παραδέχτηκε στη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό που έγινε στη Βιέννη, ότι στην Ελλάδα είχαν δοθεί υποσχέσεις που σε μεγάλο βαθμό δεν τηρήθηκαν σε σχέση με την παροχή βοήθειας για το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι: 

Η χώρα μας πρέπει να υποστηριχθεί στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία. Συμφωνίες με τρίτες χώρες για επαναπατρισμό όσων δεν δικαιούνται άσυλο πρότεινε η Μέρκελ. Μόνη λύση η κοινή λύση τόνισε ο Δ.Αβραμόπουλος.

«Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει η ΕΕ, μόνο ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας. «Τους κανόνες της Ένωσης πρέπει να τους σέβονται όλοι. 

Και εκείνοι, όπως η Γερμανία, οι οποίοι διαθέτουν εμπορικό πλεόνασμα, που αν επενδυθεί μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της όλης οικονομικής κατάστασης» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Οικονομία:Σφίγγει ο κλοιός από την εφορία, με λεπτομερή έλεγχο των υπόπτων για φοροδιαφυγή και βαριές ποινές, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Με νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ελεγκτές θα μπορούν να διαπιστώνουν μέσα σε ένα 24ωρο αν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για την υιοθέτηση ενός κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού, ένα θέμα που, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Εuractiv, ξεκίνησε από την Γερμανία πέρυσι τον Ιανουάριο και φέρεται να συζητείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη δέσμευση ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Φωτιές άναψε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία υποστηρίζει ότι η μορφή της ρύθμισης για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα Funds, δεν επιβλήθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά ήταν επιλογή της Αθήνας.

Η πρόταση να έχει κατά προτεραιότητα ο δανειολήπτης τη δυνατότητα να υποβάλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα Funds, απορρίφθηκε από τους δανειστές, υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, συμπληρώντας πάντως ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κάνουν πρόταση ρύθμισης στον δανειολήπτη πριν από τη πώληση του δανείου του.

Αθλητισμός:Η Λοριάν νίκησε 1-0 τη Λιόν, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, και την υποχρέωσε στην τρίτη ήττα της στο φετινό σαμπιονά. Ο Καμπό πέτυχε στο 51΄ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και επέτρεψε στη Λοριάν να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Στο... κυνήγι της πρωτοπόρου της Serie A, Γιουβέντους, και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή παρέμεινε η Νάπολι. Η Λοριάν νίκησε 1-0 τη Λιόν, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, και την υποχρέωσε στην τρίτη ήττα της στο φετινό σαμπιονά. 

Ο Καμπό πέτυχε στο 51΄ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και επέτρεψε στη Λοριάν να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το rotation του Λουίς Ενρίκε δεν είχε αυτή τη φορά δυσάρεστες συνέπειες για τη Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε πολύ εύκολα από το «Μολινόν», συντρίβοντας 5-0 τη Σπόρτινγκ Χιχόν για την 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

 Η Εϊμπάρ επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ στο «Ιπουρούα».Ένας ψυχωμένος, δυνατός και πολύ καλός σε επίπεδο τακτικής Παναιτωλικός υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο Αγρίνιο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 των «πρασίνων», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Την πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα μέτρησε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, όπου έμεινε ισόπαλος (0-0) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όπου η Βέροια πέτυχε τεράστια νίκη (1-2) επί του Πανιωνίου. Ισόπαλοι χωρίς τέρματα έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς (0-0) στον εναρκτήριο αγώνα της 5ης στροφής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: