25 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

 

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Αλεξαντάρ Βουτσιτςι και τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε πως «Η Σερβία δεν θα εκπλαγεί σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων στη Βοσνία Ερζεγοβίνη».

Η σερβική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα στη δήλωση του πρώην διοικητή των Βόσνιων Μουσουλμάνων, Σεφέρ Χαλίλοβιτς για το προγραμματισμένο την Κυριακή δημοψήφισμα στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.

«Η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας δεν θα χαθεί και η Σερβία θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ειρήνη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.Ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς. 

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Σερβία είναι αρκετά ισχυρή για να υπερασπισθεί τον εαυτό της και δεν θα επιτρέψει την καταστροφή της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία εάν δεχθεί επίθεση».

Αν συνυπολογίσουμε τη στήριξη της Ρωσίας στη Σερβία, τότε και τις συχνές συνομιλίες των δύο χωρών, καταλαβαίνουμε ότι η ανησυχία στη Σερβία είναι πραγματική.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: