29 Αυγούστου, 2016

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ!

 

Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου που φέρεται να οδηγούσε το σκάφος "Duende" το οποίο συγκρούστηκε με διερχόμενο σκάφος, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, δύο ημέρες μετά την τραγωδία της Αίγινας κι ενώ το "Duende" που σκόρπισε το θάνατο ήταν εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στο σκάφος και ερεύνησε για δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι και τα χειριστήρια. 

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του Duende, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.

Η κατάθεση-«φωτιά» και τα αποτυπώματα που δεν είναι του Λυκουρέζου
Γεμάτη αντιφάσεις και ανεξιχνίαστα σημεία είναι η δικογραφία των 2.000 σελίδων που έφτασε στα χέρια των δικηγόρων των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στην Αίγινα την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Σπύρο Βλάσση, οι καταθέσεις των εμπλεκομένων όπως και του ίδιου του κατηγορουμένου είναι «προβληματικές».

Όπως λέει χαρακτηριστικά καθώς εμφανίζουν μεταξύ τους σοβαρές διαφορές ως προς τα γεγονότα, ενώ εκκρεμεί ακόμα η έκθεση των εμπειρογνωμόνων που εξέτασαν το ταχύπλοο καθώς σε αναμονή είναι και ο διορισμός από την πλευρά των θυμάτων των τεχνικών συμβούλων που θα συμμετέχουν και θα ελέγξουν τη διαδικασία.

Ο κ. Βλάσσης ζήτησε επίσης να γίνει αναπαράσταση του συμβάντος, με τη συμμετοχή όλων όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο. «Θα πρέπει να πάνε τα πρόσωπα αυτά ακριβώς στον τόπο που ξεκίνησε το ταξίδι. Να ανέβουν αναπαριστώντας το ταξίδι, να ανέβουν οι ίδιοι επί του σκάφους, να δούμε πώς ανέβηκαν. Να κάνουν το ταξίδι, έστω και με τη συγκεκριμένη ταχύτητα που ισχυρίζεται ο ίδιος, τα 21 μίλια.

Και μετά να αποβιβαστούν στα φουσκωτά, όπως αποβιβάστηκαν και να βγουν στην ξηρά. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό, το θεωρούμε επιβεβλημένο τόσο λόγω των υπαρκτών αντιφάσεων στις καταθέσεις όσο για το ιδιαίτερα περίεργο αφήγημα της όλης υπόθεσης ότι 4 ηλικιωμένοι προκάλεσαν ένα τέτοιο ατύχημα με τέτοια ταχύτητα κ.τ.λ.».

Όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, όπως η συγκλονιστική δήλωση του 26χρονου Γιώργου Λαμπρακόπουλου στον «Ελεύθερο Τύπο», που δηλώνει ότι είδε ένα ζευγάρι που δεν ήταν ηλικιωμένο πάνω στο μοιραίο ταχύπλοο, γεννούν νέα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το πρωινό.

Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής που έστειλε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, βρέθηκε μόνο ένα ταυτοποιημένο δακτυλικό αποτύπωμα του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου πάνω στο ταχύπλοο.

Και συγκεκριμένα στο χειριστήριο της μηχανής όχι όμως στο τιμόνι και ένα ακόμα αποτύπωμα του φίλου του Χρήστου Μαλτέζου πάνω στον ανεμοθώρακα του σκάφους, ενώ αρκετά ακόμα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο κ. Βλάσσης δεν θέλησε να σχολιάσει το έγγραφο που έφερε στο φως η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όμως σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αφήσει πολλάκις ανοικτό το ενδεχόμενο τόσο ο οδηγός του ταχύπλοου να ήταν άλλο πρόσωπο, όσο και το ταχύπλοο να ήταν στον αυτόματο πιλότο.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα το οποίο είχαν από την πρώτη στιγμή αναδείξει οι δικηγόροι των θυμάτων ήταν και παραμένει το γεγονός της εγκατάλειψης. «Είναι αδιανόητο ότι έτρεξαν να διαφύγουν αφήνοντας τους ναυαγούς που οι ίδιοι προκάλεσαν αβοήθητους» υπογραμμίζει ξανά στον Ελεύθερο Τύπο.

Σύμφωνα με το έγγραφο βρέθηκαν πολλά αποτυπώματα αταυτοποίητα, αλλά και τα αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου και του Χρήστου Μαλτέζου, ο οποίος μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Μάλιστα το Λιμεναρχείο της Αίγινας ζήτησε μια μέρα μετά το συμβάν την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων για να διαπιστωθεί ποιος οδηγούσε το συγκεκριμένο σκαρί.

Ειδικότερα το έγγραφο της Αστυνομίας αναφέρει: «Ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου μηχανών με το αποτύπωμα της δεξιάς παλάμης του υπό στοιχεία Λυκουρέζος Θρασύβουλος του Παναγιώτη και της Ρόζας - Λίζας, γεννηθείς 1939 στην Αθήνα, κάτοικος Αίγινας, περιοχή Άγιοι Ασώματοι.

Ένα τμήμα δακτυλικού που βρέθηκε στην εξωτερική επιφάνεια εμπρόσθιου πλαστικού ανεμοθώρακα μπροστά στην κονσόλα οθόνης τιμονιού με το αποτύπωμα του δεξιού μεσαίου του υπό στοιχεία Μαλτέζος Χρήστος του Χαραλάμπους και της Γεωργίας, γεννηθείς 1971 στο Μοσχάτο Αττικής, κάτοικος Αίγινας στην περιοχή Άγιοι Ασώματοι. Τμήματα αποτυπωμάτων παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω διαπιστωθέντων».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: