29 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μια ακόμα υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας, αποκαλύπτει νέα  έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, η οποία αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, που τελεί υπό κατάληψη από «αλληλέγγυους», οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η εκπαίδευση για τον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη. Τι προβλέπει η διαδικασία.

Mετακινήσεις για περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο στις αρχές του 2017 αναμένεται να επιφέρει η θεσμοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς σε συνδυασμό με την ψήφιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας τον ερχόμενο μήνα.

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εκπέμψει η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού θα είναι η «επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος» καθώς από το ίδιο βήμα θα αναγκαστεί να ακυρώσει όλες τις προηγούμενες εξαγγελίες του.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας. Μια φουρνιά νέων πτυχιούχων νοσηλευτών μεταναστεύει κάθε χρόνο από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την κρίση, την ανεργία, τους μισθούς πείνας και το δημόσιο σύστημα υγείας που τελεί υπό κατάρρευση.

Κόσμος: «Δυνατές φωνές» ήταν τελικά οι πληροφορίες για πυροβολισμούς στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία και πανικό μεταξύ των επιβατών. Όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, δεν υπήρξαν πυρά ούτε τραυματίες, ενώ από τις Αρχές του αεροδρομίου έγινε γνωστό ότι βρίσκεται υπό κράτηση ένας άνδρας ντυμένος Ζορό.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Εγκληματολογικό Ινστιτούτο των Βρυξελλών τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ένα αυτοκίνητο παραβίασε τις μπάρες ασφαλείας λίγο πριν από τις 2.30 (τοπική ώρα), ορμώντας στον χώρο του πάρκινγκ. Στη συνέχεια «ένας ή περισσότεροι δράστες» πυροδότησαν τη βόμβα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. 

Το κτίριο ήταν κενό την ώρα της επίθεσης.Τουλάχιστον 45 είναι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε κέντρο εκπαίδευσης στρατιωτών στο Άντεν της Υεμένης. Το κέντρο χρησιμοποιείται από στρατιωτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση της χώρας, η οποία σπαράσσεται από εμφύλιο τους τελευταίους 17 μήνες.

Μία ακόμα συνάντηση με τον ηγέτη των Σοσιαλιστών θα έχει ο εντολοδόχος και υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, προτού ξεκινήσει η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Ένα ατελείωτο σίριαλ με αβέβαιη κατάληξη. 

Σεισμός 7,4 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα βορειοδυτικά της νήσου της Αναλήψεως, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Οικονομία:O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 563,69 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,29%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 900,79 εκατ. ευρώ.
Έκτακτο σχέδιο για να γεμίσουν τα ταμεία και να μην ενεργοποιηθεί ποτέ ο δημοσιονομικός «κόφτης», έχει στα συρτάρια του το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν νέο φόρο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Ο Φόρος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις με την πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, στη συντριπτική πλειοψηφία των εκκαθαριστικών οι πολίτες πληρώνουν ίδιο ή και λιγότερο ποσό σε σχέση με το 2015.

Μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, όπου σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιείται σύσκεψη για το ζήτημα με τη συμμετοχή του Γ. Κατρούγκαλου, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και των προέδρων των επιμελητηρίων της χώρας.

Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Αθλητισμός:Το γκολ του Φάνη Γκέκα με τη Σιόν ήταν το «γεγονός» από την παρουσία των Ελλήνων στο εξωτερικό το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Στα 36 του χρόνια, ο Λαρισαίος βρίσκει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς άνοιξε το σκορ στο 7΄ στη νίκη της ομάδας του (3-1) επί της Βαντούζ. Είναι η 19η αγωνιστική περίοδος στην οποία ο Γκέκας πετυχαίνει γκολ. Φυσικά όλες αυτές οι σεζόν είναι συνεχόμενες, αφού για πρώτη φορά πανηγύρισε το 1998/99 με τη φανέλα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής.

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται, πλέον, οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Τζόλεον Λέσκοτ από την ΑΕΚ. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, βρίσκεται από τα ξημερώματα στην Αθήνα, ενώ από νωρίς το πρωί έχει βρεθεί στα γραφεία της ΑΕΚ με σκοπό να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ήττα που δεν είχε συνηθίσει να δέχεται τόσο νωρίς τα τελευταία χρόνια γνώρισε η Παρί Σεν Ζερμέν στο Πριγκιπάτο από τη Μονακό με 1-3, στο πιο μεγάλο ματς της 3ης αγωνιστικής της Ligue 1. Απέτυχε να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε δεύτερο συνεχόμενο ματς που έδωσε στο «Ζοφρουά Γκισάρ» η Σεντ Ετιέν.

Μετά το 3-1 επί της Μονπελιέ την περασμένη εβδομάδα οι «στεφανουά» παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στην Τουλούζ. Το 2Χ2 στο «Ατλαντίκ» έκανε η Μπορντό, αυτή την φορά επί της Ναντ με 1-0, με τον Ρολάν να βρίσκει ξανά δίχτυα, όπως και με τη Σεντ Ετιέν στην πρεμιέρα.

Χωρίς νίκη έμεινε για δεύτερη αγωνιστική η Ίντερ, που ακόμη... ψάχνεται. Ο Ικάρντι «έσωσε την παρτίδα» στο «Μεάτσα», καθώς η Παλέρμο είχε προηγηθεί με τον Ρισπόλι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η Ρόμα έδειξε επηρεασμένη από το «χαστούκι» που δέχτηκε από την Πόρτο και τον αποκλεισμό της στα play off του Champions League, καθώς αν και προηγήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Κάλιαρι.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό. Ο Κώστας Μανωλάς έπαιξε σε όλο το 90λεπτο με την φανέλα των «Ρωμαίων». Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν τόσο παραγωγική όσο στην πρεμιέρα της La Liga (6-2 τη Μπέτις), ωστόσο, έστω και με το «φτωχό» 1-0 στο νέο «Σαν Μαμές» επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (δεύτερη σερί ήττα) έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα και «συγκατοικεί» στην κορυφή με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Λας Πάλμας.

Πραγματικό...πολυβόλο αποδεικνύεται η Λας Πάλμας στο ξεκίνημα της Primera Division. Η εκπληκτική ομάδα του Σετιέν απέδειξε ότι το 4-2 στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια στην πρεμιέρα δεν ήταν απλά «φωτοβολίδα», καθώς την Κυριακή συνέτριψε στην έδρα της με 5-1 την Γρανάδα. Αλαβές και Σπόρτινγκ Χιχόν έμειναν στο 0-0 σε παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: