07 Μαρτίου, 2016

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ

 

Ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε λίγο μετά την έξοδο από το κτίριο του εργοστασίου τριών ανθρώπων, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό της αστυνομίας. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν οι τρεις είχαν συλληφθεί όμηροι από τον οπλισμένο άνδρα.

Άνοιξε σήμερα το πρωί πυρ στο εργοστάσιο αυτό, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων δύο. Η αστυνομία είχε περικυκλώσει γρήγορα τις εγκαταστάσεις αυτές που βρίσκονται στο βιομηχανικό προάστιο Ίνγκλμπερν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Σίδνεϊ.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στο Nοσοκομείο Liverpool και η κατάστασή τους είναι σταθερή, σύμφωνα με δηλώσεις του προσωπικού του νοσοκομείου στο BBC. Ο άνδρας πιστεύεται ότι ήταν οπλισμένος με αυτόματο τουφέκι. Ένας άλλος άνδρας είχε συλληφθεί λίγο νωρίτερα, αλλά η αστυνομία είχε διευκρινίσει ότι αυτός κατηγορείται για "παρεμπόδιση" της έρευνας.
 
Αυτοκτόνησε ο δράστης.
Κατάσταση ομηρίας βρισκόταν σε εξέλιξη για πολλές ώρες σήμερα, σε εργοστάσιο στα προάστια του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένας ένοπλος εισέβαλε στο χώρο και σκότωσε έναν άνθρωπο, ενώ τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά του.

Ο δράστης βρισκόταν για ώρες μέσα στο κτήριο και κρατούσε ομήρους, ενώ η επιχείρηση της αστυνομίας για την εξουδετέρωσή του βρισκόταν σε εξέλιξη. «Διαπραγματευτές και αστυνομική δύναμη βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κτήριο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Channel 7 News Sydney, τουλάχιστον ένας ύποπτος που σχετίζεται με την επίθεση έχει συλληφθεί, γιατί παρεμπόδιζε το έργο της αστυνομίας. Τελικά όπως έγινε γνωστό, ο δράστης έστρεψε το όπλο του εναντίον του και αυτοκτόνησε, δίνοντας τέλος στο αιματηρό περιστατικό.

Θύμα του, είναι ένας άντρας 43 ετών, ενώ ένας από τους δύο τραυματίες υποβλήθηκε σε επέμβαση και ο άλλος υπέστη μόνο επιπόλαια τραύματα. Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στο Nοσοκομείο Liverpool και η κατάστασή τους είναι σταθερή, σύμφωνα με δηλώσεις του προσωπικού του νοσοκομείου στο BBC, ο άνδρας πιστεύεται ότι ήταν οπλισμένος με αυτόματο τουφέκι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: