12 Ιανουαρίου, 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο ισχυρότερος άνδρας του κόσμου, στην γερμανική εφημερίδα Bild. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και την οικονομία της χώρας.

«Η Ρωσία επιθυμεί την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια διευκρίνισε:  «Αντιμετωπίζουμε κοινές απειλές, θέλουμε όλες οι χώρες, και στην Ευρώπη και αλλού, να ενώσουμε τις προσπάθειες για να τις αντιμετωπίσουμε… Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα συμφωνήσουν με όλα που οι άλλοι αποφασίσουν σε αυτά ή άλλα ζητήματα».

Αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσθεσε πως «η στάση μου απέναντι σε θέματα όπως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας επίσης δεν έχει αλλάξει. Μάλιστα στις 11Σεπτεμβρίου όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησα στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους και του εξέφρασα την αλληλεγγύη μου».

Σε ερώτηση που το τέθηκε για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι πολεμά τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» καθώς σε αυτό έχουν ενταχθεί "χιλιάδες Ρώσοι πολίτες που θέτουν τώρα σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια".  Ο ίδιος εκτιμά ότι οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Λιβύη από χώρες της δύσης ευθύνονται εν μέρει για την αύξηση της τρομοκρατίας, τόσο σε αυτές τις χώρες όσο και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Επίσης, οι προσπάθειες διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, υποδαύλιζαν σκοπίμως διάφορες διεθνείς κρίσεις. Τέλος, παραδέχθηκε πως οι επιπτώσεις της διεθνούς χαμηλής τιμής του πετρελαίου, είχε σημαντικές συνέπειες στην οικονομία της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: