30 Δεκεμβρίου, 2015

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Τω Εξοχωτάτω κυρίω Αλεξίω Τσίπρα
Πρωθυπουργώ της Ελλάδος
Θέμα: «Αίτια του αδιεξόδου εκ της κρίσεως»
Εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ,Εν συνεχεία των υπ΄ αρ. 6-2-2013 και υπ΄αρ. 55/ 20-3-2015 ημετέρων επιστολών προς την Υμετέραν Εξοχότητα, με εθνικήν θλίψιν, εξ αιτίας των εξελίξεων γράφω Υμίν τα κάτωθι:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ GREXIT Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ

 

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων οδηγεί το Οικονομικό Συμβούλιο του CDU στην άποψη ότι προσωρινή έξοδος της Αθήνας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση. «Άλλο πρόσφυγες και άλλο μεταρρυθμίσεις».

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τα ερωτηματικά σχετικά με τα κίνητρα που ώθησαν Τουρκία και Ισραήλ στην επανασύσφιγξη των σχέσεών τους και οι επιπτώσεις για Ελλάδα και Κύπρο.Κοινό ερωτηματικό των πολιτικών αναλυτών στην κατ’ αρχάς συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ, είναι τα κίνητρα που ώθησαν τις δυο χώρες στην επανασύσφιγξη των σχέσεών τους, για εμάς δε τους Έλληνες είναι ερευνητέο κατά πόσο αυτό θα έχει επιπτώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2016 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

 

Οι προβλέψεις της εταιρίας αναλύσεων για τη νέα χρονιά.Η Ελλάδα θα διατηρηθεί σε κατάσταση αστάθειας το 2016 αλλά διατρέχει σημαντικά μικρότερο κίνδυνο χρεοκοπίας ή και εξόδου από την ευρωζώνη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, εκτιμά στην ετήσια πρόβλεψή του για την Ευρώπη το αμερικανική εταιρία γεωπολιτικών πληροφοριών Stratfor.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ "ΒΟΣΝΙΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ"

 

Στα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου σχετικά με την ρωσική επέμβαση στη Συρία η συχνότερα επαναλαμβανόμενη λέξη είναι ο "βάλτος” (quagmire), στον οποίο κινδυνεύει να παγιδευτεί η Μόσχα επί μακρόν. Άλλωστε, πρώτος ο Barack Obama έχει πολλές φορές τονίσει δημοσίως, π.χ. την 1η Δεκεμβρίου, ότι, χωρίς αλλαγή στάσης, η Ρωσία πρόκειται να καθηλωθεί σε μιαν "ατέρμονη και παραλυτική εμφύλια διαμάχη”.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Έκκληση να ακουστεί η φωνή της στην Ευρώπη ώστε να μάθει η διεθνής κοινότητα τις φρικαλεότητες που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε από το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά της ISIS, η Κούρδισα Γεζίντι, Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, κατά τη συνάντησή της με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Τη διάθεση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

EΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα της Γερμανίας, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, αρχηγός της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, επεσήμανε το γεγονός ότι "η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα Συνθήκη του Σένγκεν και κατά συνέπεια παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

 

Με το μέλλον του των κόκκινων δανείων να είναι ομιχλώδες και τα κριτήρια προστασίας της 1ης κατοικίας να γίνονται αυστηρότερα με το νέο έτος, φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πανικού στα ελληνικά νοικοκυριά, με τους δανειολήπτες να κατακλύσουν καθημερινά τα ειρηνοδικεία, ώστε να κερδίσουν μια θέση στο "τρένο" του νόμου Κατσέλη.

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Τελικά τι συμβαίνει σχετικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο; Υπάρχουν ή όχι; Κατά την διάρκεια της κρίσης πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν με πάθος ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αυτονομία της χώρας. Άλλοι πάλι έτρεξαν αμέσως να διαψεύσουν την άποψη αυτή λέγοντας πως μόνο με την βοήθεια της Ευρώπης μπορούμε να σωθούμε.

5.000 ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σε άμεση εφαρμογή αποφάσισε να θέσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο η Κίνα, καθώς λίγες μονάχα ώρες μετά την ψήφισή του αποφασίστηκε η αποστολή των "επίλεκτων" του κινεζικού στρατού στη Μ. Ανατολή.