21 Νοεμβρίου, 2015

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ........

 

Τριπλό «πλήγμα» στην κυβερνητική συνοχή και διαφορετικά μηνύματα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης που επέλεξαν να διαφοροποιηθούν με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή δέχθηκε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Άγκυρα. Πρόκειται για τους βουλευτές Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Στάθη Παναγούλη και Νίνο Νικολόπουλο.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΛΟΓΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

 

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού βρίσκονται οι Βρυξέλλες, λόγω «πολύ σημαντικής» και «επικείμενης» τρομοκρατικής απειλής.Όλοι οι σταθμοί του μετρό των Βρυξελλών θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, ενώ έχει υπάρξει σύσταση προς το κοινό να αποφεύγει τους χώρους όπου υπάρχουν μεγάλα πλήθη, όπως εμπορικά κέντρα και συναυλίες.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Αυτή την εβδομάδα Τούρκοι συνοριακοί φύλακες συνέλαβαν οκτώ Μαροκινούς στην Κωνσταντινούπολη υπό την υποψία ότι ήταν ριζοσπάστες ισλαμιστές, που σκόπευαν να εισέλθουν στην Ευρώπη, ακολουθώντας το μεταναστευτικό ρεύμα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Τη φράση: «Για το Παρίσι» γράφουν στελέχη των πληρωμάτων εδάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πάνω στις βόμβες που προορίζονται για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία - Κρεμλίνο: Καμία συζήτηση για χερσαίες επιχειρήσεις στη Ρωσία.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Το 1913, ο καθηγητής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αμίλκας Αλιβιζάτος, προειδοποιούσε «Ο νέος πολιτισμός, ο Ευρωπαϊκός, τον οποίον συνειδητώς ή ασυνειδήτως απεδέχθημεν ήδη (…) φέρει μεθ’ εαυτού ιδέες, όχι μόνον αντιθρησκευτικάς αλλά και αντεθνικάς και γενικώς αναρχικάς».

«ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ» - ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ 3,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Δύσκολη χρονιά αναμένεται να είναι το 2016 για όλους τους φορολογούμενους, καθώς σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της χρονιάς που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ο λογαριασμός των φόρων ανέρχεται στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τρομοκρατική χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του, στα Εξάρχεια και καταγγέλλει ότι είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που ξεκίνησαν σε βάρος του η διαπλοκή σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους.

ΚΡΕΜΛΙΝΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν τίθεται θέμα πιθανής ρωσικής χερσαίας επιχείρησης στη Συρία. Ο Πεσκόφ έκανε την τοποθέτηση αυτή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μια δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα για τις «επόμενες φάσεις» στις επιχειρήσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στη Συρία.

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Πάνω από 500.000 άτομα - ένα τέταρτο από αυτούς είναι παιδιά - ήταν άστεγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φέτος, εν μέσω περιορισμένης πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή στέγη, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες.

ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ... ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΩ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ;

 

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη διεύρυνση, είτε στο σύνολο της ασκούμενης πολιτικής, είτε και σε επί μέρους μεγάλα θέματα της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» δήλωσε την Παρασκευή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Η Ε.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

 

Ελληνίδα ευρωβουλευτής αποκαλύπτει με ερώτησή της στην Κομισιόν πως ο φράχτης που φτιάχνουν τα Σκόπια στα σύνορα με την Ελλάδα για την αποφυγή των προσφυγικών ροών χτίζεται με κοινοτικά κονδύλια.Επειδή τα Σκόπια παίρνουν προενταξιακή οικονομική βοήθεια, ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Instrument for pre-Accession Assistance, τα μισά από τα χρήματα αυτά, περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για υποστηρικτικές δράσεις στον  τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής και της προστασίας των συνόρων και χρησιμοποιούνται για την ανέγερση του φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα.  


ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον Διεθνή Τύπο που αναφέρουν πως μερικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα πρέπει εξαιρεθούν από την ζώνη Σένγκεν και μαζί με αυτές και η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης.

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου είναι μια σημαντική θεομητορική εορτή, την οποία εορτάζουν με σεβασμό και λαμπρότητα οι ορθόδοξοι πιστοί σε όλο τον κόσμο. Καθιερώθηκε γύρω στον 6ο αιώνα στην Ιερουσαλήμ με βάση την αρχαία παράδοση της Εκκλησίας μας.