12 Νοεμβρίου, 2015

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Βραζιλία. Η Βραζιλία ήταν αποικία της Πορτογαλικής Αυτοκρατορίας από το 1500 μέχρι την ανεξαρτησία της από την Πορτογαλία το 1822. Κατά το διάστημα αυτό ο Ρωμαιοκαθολικισμός ήταν η επίσημη θρησκεία του κράτους.

ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ

 

Οι αιγυπτιακές αρχές σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στην μάχη ενάντια στους Ισλαμιστές τρομοκράτες της οργάνωσης Άνσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις η οποία δραστηριοποιείται στη χερσόνησο του Σινά και η οποία νωρίτερα είχε δώσει όρκο πίστεως στο Ισλαμικό Κράτος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ FIOR DE LEVANTE ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος μιλώντας αποκλειστικά στη κ. Γιάννα Κουλουμπή πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα  τόνισε πως "σημεία υγείας όταν ο άνθρωπος κάνει επανάσταση, όταν ψάχνει, δεν τρώει κουτόχορτο".

ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Στη Μάλτα έφτασε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτας για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, καθώς επίσης και στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ που θα ακολουθήσει αύριο το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου.

ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Προσπάθεια να διαλυθεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση. Έπεσε «βροχή» από μολότοφ στο Σύνταγμα – Αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται στην Ομόνοια – Παραταγμένα στην Πανεπιστημίου τα ΜΑΤ.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 

Τα ασφαλιστικά ταμεία καταγράφουν δραματική μείωση στα έσοδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης. Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ. Χωρίς Μετρό, ΟΣΕ και Προαστιακό η Αθήνα· πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλείται σήμερα να ψηφίσει στην συνεδρίαση για την κύρωση του Κρατικού Απολογισμού και Ισολογισμού του 2013.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Φαίνεται πως τα αραβικά έθνη διαπιστώνουν δολοπλοκίες από μέρος της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και ενώ είχαν πάρει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIL, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τώρα φαίνεται να το μετανιώνουν και να αλλάζουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος.

ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Φαίνεται πως έχουν αρχίσει και επίσημα οι προστριβές ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική Συμμαχία, με τους προβολείς αυτή την φορά να πέφτουν πάνω στην ίδια την Συρία, η οποία αποφάσισε να απειλήσει ανοιχτά τη Γαλλία.

Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ  σκέφτεται να υιοθετήσει το σχέδιο της Τουρκίας για μια ασφαλή ζώνη εντός του εδάφους της Συρίας.