11 Νοεμβρίου, 2015

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 
Πρόκειται για μια μελέτη που πραγματοποίησα και η οποία χρηματοδοτήθηκε από το LSE, με την εμπειρική της έρευνα να ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Σε διάφορες χώρες.Οι χώρες έχουν ποικίλους βαθμούς διαχωρισμού μεταξύ κυβέρνησης και θρησκευτικών θεσμών. Από το 1780, μια σειρά από χώρες έχουν καθορίσει σαφή όρια μεταξύ εκκλησίας και κράτους.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ "ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ" ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ!

 

Η ΕΕ κατηγορεί την Τουρκία για οπισθοδρόμηση του κράτους δικαίου , τα δικαιώματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , καλώντας τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει επειγόντως δράση σ΄ αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα.

Ο ΠΗΧΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Σε 95,5 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο ανέρχονται τα τέλη που θα εισπράττει η Τουρκία για τη διέλευση από τα εδάφη της του αγωγού ΤΑΝΑΡ, συνέχεια του οποίου αποτελεί ο αγωγός ΤΑΡ με διέλευση από ελληνικό έδαφος.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

  
Η κλιματική αλλαγή θα φέρει φτώχεια
Εκατό εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι στον κόσμο θα οδηγηθούν στην ακραία φτώχεια μέχρι το 2030, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ένας 56χρονος τραυματίστηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τετάρτης στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, στον Δήμο Θέρμης, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο εταιρείας διαγράμμισης οδών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το ατύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης.

ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

ΣΕ ΚΑΘΕ πόλεμο τα πρώτα θύματα είναι τα παιδιά. Το ζήσαμε στον εμφύλιο στην Ελλάδα (1946-1949), το ζούμε στον τωρινό εμφύλιο στη Συρία. Με τη διαφορά ότι, τώρα στα θύματα ενός ανελέητου πολέμου, προστίθενται και τα  παιδιά που πνίγονται άδικα στη Μεσόγειο.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΣΥΡΙΖΑ

 

Το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του, καλεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να συμμετάσχουν ενεργά στην απεργία που προκηρύχθηκε για τις 12 Νοέμβρη ημέρα Πέμπτη.

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

Νέα κρίση αναμένεται να χτυπήσει τις αραβικές χώρες, με πρωταγωνιστή αυτή την φορά την ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου. Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα χρειαστεί να επανεξετάσουν την επενδυτική πολιτική τους, καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τα ΑΕΠ των άνωθεν χωρών πρόκειται να υποστούν βαρύτατες ζημιές μέσα στην επόμενη 3ετία.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη φαίνεται πως είναι η Τουρκία, καθώς δηλώνει έτοιμη για την στρατιωτική αντιμέτωπη οποιεσδήποτε απειλών προκύψουν από την μεριά της Συρίας.

ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

Απέτυχε να πάρει ψήφο  εμπιστοσύνης στις προγραμματικές της δηλώσεις η κεντροδεξιά  κυβέρνηση μειοψηφίας στην Πορτογαλία  η οποία μετά  τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αν και δεν πήρε την αυτοδυναμία πήρε την κυβερνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης  από τον πρόεδρο Σίλβα.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Οι σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, ίσως τελικά να μην είναι και οι καλύτερες, με τις ΗΠΑ να δείχνουν μάλλον επιφυλακτικές προς την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΠΑ, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αθήνα, κίνηση η οποία έχει δημιουργήσει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις τρέχουσες σχέσεις των δυο χωρών.

† ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

 

Ο Άγιος Μηνάς γεννήθηκε στην Αίγυπτο στα μέσα περίπου του 3ου αιώνα μ.Χ. από γονείς ειδωλολάτρες. Ωστόσο, το ειδωλολατρικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε, δεν κατάφερε να σκληρύνει την καρδιά του η οποία, όταν ήλθε η στιγμή, σκίρτησε ακούγοντας την φωνή του «ετάζοντος καρδίας και νεφρούς» (Ψλμ.7,10) Θεού και έτσι ο, έφηβος ακόμη, Μηνάς έγινε χριστιανός.