10 Νοεμβρίου, 2015

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

 

Την ανάγκη της κοινωνίας για μεταρρυθμιστικές τομές επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Διαφωτισμός. Ο Τζον Λοκ,Άγγλος πολιτικός φιλόσοφος που επιχειρηματολόγησε υπέρ της ελεύθερης από κρατικό έλεγχο ατομικής συνείδησης Η έννοια του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους συχνά πιστώνεται στα γραπτά του Άγγλου φιλόσοφου Τζον Λοκ (1632-1704).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ


Μια άκρως συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής, Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος υποστηρίζει ότι Ε.Ε και ΔΝΤ θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα με κάθε τρόπο την Ελλάδα μας...

ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

 

«Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διατάξει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, μετά τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για «ψευδείς» προεκλογικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες στόχευαν στην επιρροή των ψηφοφόρων.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Η επιχείρηση στη Συρία έχει δείξει την ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Τα έγκαιρα μέτρα έχουν ενισχύσει την ετοιμότητα και τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεών μας. Αυτό συναντάται συχνά στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση που έχουμε διεξάγει, κατόπιν αιτήματος της συριακής ηγεσίας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέδριο για την κατάσταση στον τομέα της βιομηχανίας της άμυνας.

ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 
ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντιμέτωπη όχι μόνο με την αγωνία σωτηρίας των χιλιάδων προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο στα ελληνικά νησιά, αλλά και με έναν καθημερινό ακήρυχτο πόλεμο αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων από την Τουρκία είναι η Αθήνα.

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Για τις επιθέσεις και τη λάσπη που δέχτηκε «όσο κανένας άλλος υποψήφιος» μιλά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Κάνει λόγο για επιθέσεις «από βολεμένους μέσα στο κόμμα», αλλά και από «το σύστημα του Τσίπρα».

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Με ένα ιστορικό ψήφισμα σήμερα το  Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας με στόχο την  δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας  της Καταλονίας μιας περιοχής 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ισπανίας, το αργότερο μέχρι το 2017.

ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ 11 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Έπεσαν οι μάσκες για τον μεγαλύτερο κερδοσκόπο όλων των εποχών, Τζωρτζ Σόρος, σε ανοιχτή συνέντευξη που παραχώρησε στην Τουρκία. Πόσο απίθανο θα σας φαινόταν εάν σας λέγαμε πως πίσω από την προσφυγική κρίση και την αθρόα είσοδο των μεταναστών στην χώρα μας "κρύβεται" ένας άνθρωπος; 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;

 

Η Ελλάδα εξετάζει το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων της με την Τουρκία στον Έβρο, αναφέρει δημοσίευμα από τη Βουλγαρία, προκειμένου να συνεχιστεί η διάβαση μεταναστών από Μέση Ανατολή και Αφγανιστάν. Ωστόσο ο Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι αυτό απαιτεί συμφωνία με Τουρκία, Ε.Ε και Βουλγαρία.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Μέσα σε όλο τον πανικό που αντιμετωπίζει η Αθήνα με τους πρόσφυγες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν στα ελληνικά νησιά, έχει να αντιμετωπίσει και τις ανοιχτές προκλήσεις των Τούρκων σχετικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.