22 Οκτωβρίου, 2015

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! "ΧΑΪΔΕΜΑ" ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ

 

Το κοινό “σχέδιο δράσης” ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες είναι ένα κείμενο “παιδικό ανάγνωσμα” σ΄ ότι έχει να κάνει με τις αιτίες του φαινομένου, με εξοργιστικές επισημάνσεις των Ευρωπαίων για τις “αξιέπαινες προσπάθειες” της Τουρκίας να “παράσχει μαζική ανθρωπιστική βοήθεια” και βέβαια με υποσχέσεις και δεσμεύσεις της ΕΕ για παροχή χρημάτων και άλλων διευκολύνσεων στην Άγκυρα. Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση η ΕΕ θα δώσει 3 δις με τον Νταβούτογλου να δηλώνει ότι θέλει κι άλλα!

«ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ

 

Αμφισβητούν οι ελεγκτές αν επαρκούν τα μέτρα - Ύφεση 1,3% φέτος και το 2016 «συμφώνησαν» κυβέρνηση και κουαρτέτο - Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έρθουν τα 2 δισ. ευρώ, λέει ο Τσακαλώτος.

ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ "ΑΟΡΑΤΗ" ΚΟΡΒΕΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

 

Μία από τις “αόρατες” κορβέτες του τουρκικού ναυτικού, πλέει ανοιχτά της Χίου. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από πολεμικό πλοίο του Στόλου μας το οποίο είχε εντοπίσει την τουρκική κορβέτα.

H ΥΨΙΣΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

 

Σέ καιρούς όπου ακούγονται ποικίλα επιπόλαια συνθήματα μειώσεως ή άπαξιώσεως της διδασκαλίας του Χριστιανισμού καί ειδικότερα στα πλαίσια τού μαθήματος τών θρησκευτικών, αξίζει να διατυπώσουμε τήν θέση περί της ύψιστης αξίας καί σημασίας αυτής

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΑΠΟ ΕΕ ΣΕ ΗΠΑ

 

Έρευνα διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας σχετικά με τη μεταφορά δεδομένων χρηστών μέσω Facebook από την ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα προσωπικά ιδιωτικά στοιχεία προστατεύονται κατάλληλα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Η πρόοδος στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και κυρίως των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό, αλλά και η στενότερη ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στην προώθηση του ΤΑΡ και του IGB ήταν δύο βασικά σημεία των συνομιλιών που είχε κατά την παραμονή της στην Αθήνα η Βικτόρια Νούλαντ. Η αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης είχε συνομιλίες τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

 

Μια ουσιαστική αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια. Οι προτάσεις θα τεθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς. Βασικά σημεία διαφωνίας κυβέρνησης και τρόικας είναι η αντικειμενική αξία της κατοικίας αλλά και το εισόδημα του οφειλέτη.

ΕΝΤΟΛΗ (ΝΟΥΛΑΝΤ) ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΡΩΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ

 

Η παρουσία της Αμερικανίδας Victoria Nuland στο ελληνικό ΥΠΕΞ, πυροδότησε σενάρια για μεγάλες αμερικανικές πιέσεις , με σκοπό την ματαίωση της κατασκευής του αγωγού «Turk Stream», στην πατρίδα μας. Αυτό αναφέρουν πολλά ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΚΙΝΑΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

 

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Αγγλία πρόκειται να είναι ο καρπός της συνεργασίας δυο κολοσσών στην παραγωγή ενέργειας, της γαλλικής EDF και της κινεζικής China General Nuclear Power Corporation (CGN).

ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

Σύμφωνα με δήλωση διπλωματικής πηγής στη «Χουριέτ» τα κεφάλαια της Ε.Ε, που είναι κλειστά λόγω βέτο θα ανοίξουν με τον εξής τρόπο: «Το Μάρτιο είτε θα υπογραφεί συμφωνία και θα πάει σε δημοψηφίσματα είτε εάν η ε/κ πλευρά το απορρίψει, η υφιστάμενη κατάσταση θα γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα ως μια λύση».