13 Οκτωβρίου, 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. Ν. ΦΙΛΗ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι
κ. Φίλη, Μετά τις ατυχείς τότε δηλώσεις σας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ περί «εμπορίου λειψάνων η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας» στην Αθήνα  (11/5/2015), όπου ο τρόπος με τον οποίο εκφραστήκατε δείχνει περίτρανα την εμπάθειά σας στα Ιερά και τα Όσια, ήρθατε την Κυριακή με Συνέντευξή σας στο Βήμα 11/10/2015, όπως μας λέτε θρασύτατα ότι το Υπουργείο Παιδείας και μόνο εκείνο αποφασίζει για την εκπαίδευση των μαθητών.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ:ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΙΛΗ

 

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προτίμησε να πάει ο ίδιος στα γραφεία της ΟΛΜΕ και όχι να συναντήσει την ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών στο γραφείο του, όπως συνηθιζόταν. Ωστόσο λίγο πριν συναντήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναπληρωτές καθηγητές σε έντονο ύφος ζήτησαν από τον υπουργό άμεση λύση για τα κενά στα σχολεία.

ΕΡΙΞΕ 50 ΤΟΝΟΥΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

 

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ρίξει από αέρος 112 παλέτες πυρομαχικών για τους μαχητές τζιχάντ στη Συρία.Το CNN αναφέρει:« C-17, που συνοδεύεται από συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών, έριξε πυρομαχικά μικρά όπλα και λοιπά αντικείμενα, όπως χειροβομβίδες στην επαρχία Hasakah στη βόρεια Συρία, σε μια συμμαχία ομάδων ανταρτών, που έχουν ελεγχθεί από τις ΗΠΑ κι είναι γνωστή ως η Συριακή Αραβική Συμμαχία.»

ΣΥΡΙΑ: ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ… ΑΡΚΟΥΔΑΣ

 

Μέσα σε ένα μόλις 15μερο, τα ρωσικά αεροσκάφη, του θρυλικού σοβιετικού κατασκευαστή, Σουχόϊ, διαφόρων τύπων, νέας γενιάς και εκμοντερνισμένα παλιότερης, κατέστρεψαν πάνω από το 50% των υποδομών του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού κράτους", επιχειρώντας από ένα και μόνο αεροδρόμιο, αυτό της συριακής πόλης Λαττάκεια.  Η Ρωσία, από τις 28 Σεπτέμβρη, για πρώτη φορά μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έβγαινε με αξιώσεις στο διεθνή στίβο.

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ - OΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ

 

Πλαστικό χρήμα παντού, υποχρεωτικά και για μια σειρά από πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες και την εφορία, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Βασικός σκοπός να περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση του φυσικού χρήματος, να γίνονται δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερες συναλλαγές σε μετρητά ώστε να δοθεί ένα ηχηρό χτύπημα στη φοροδιαφυγής.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (Ζ΄ ΜΕΡΟΣ)

 
Β) καθιέρωση τν «Συνεδρίων»
κα τν «Διασκέψεων» ς θεσμν στ ζω τς κκλησίας.
Οκουμενικς Πατριάρχης Μελέτιος Δ΄ (Μεταξάκης) συνεκάλεσε τ 1923, πως λέχθη προηγουμένως, γι πρώτη φορ στν στορία τς κκλησίας, «Πανορθόδοξο Συνέδριο». Μ τν πράξη του ατ καθιερώνει στ ξς, καινοτομώντας, τν τακτικ τν «Συνεδρίων», ποία καθίσταται πλέον θεσμς στ ζω τς κκλησίας.

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

Τα τελευταία 20 χρόνια οι δραστηριότητες των αντιπροσώπων των ρωσικών εξοπλιστικών εταιρειών βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο των Αμερικανών, οι οποίοι προειδοποίησαν επανειλημμένα τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι προειδοποιήσεις έγιναν απειλές, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε στο Υπουργικό Συμβούλιο την προμήθεια ρωσικών τεθωρακισμένων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Αρνητική είναι η απάντηση της Αθήνας στην πρόταση του Βερολίνου για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών. «Προφανώς θέλουμε και επιζητούμε συνεργασία με την Τουρκία σε κάθε επίπεδο για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά, για ευνόητους λόγους, θέμα κοινών περιπολιών στο Αιγαίο δεν υπάρχει» δηλώνει στέλεχος του ΥΠΕΞ.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Η Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ!

 

Από τις 30/9 η Μόσχα έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές για να στηρίξει το καθεστώς Μπασάρ αλ Άσαντ, στη Συρία. «Η στρατιωτική κλιμάκωση υπάρχει κίνδυνος να παρατείνει τη σύγκρουση, να υπονομεύσει την πολιτική διαδικασία, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να αυξήσει τη ριζοσπαστικοποίηση. 

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

 

Τις έντονες αντιδράσεις του κόμματος των πρασίνων στην Γερμανία προκάλεσε η απόφαση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφτεί την Άγκυρα την επόμενη Κυριακή, δύο 24ωρα μετά το μακελειό και δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

ΜΕΤΡΟ 100 ΔΟΣΕΩΝ: ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ

 

Το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τα δημόσια έσοδα το μέτρο της μείωσης των 100 δόσεων που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προβληματίζει το Yπουργείο Οικονομικών. Η μείωση του αριθμού των δόσεων και κατά συνέπεια η αύξηση των χρημάτων κάθε δόσης αναμένεται να μπλοκάρει τις πληρωμές και σύμφωνα με πληροφορίες το Yπουργείο Οικονομικών αναζητεί τρόπους να αμβλυνθούν οι δυσχερείς ρυθμίσεις.