06 Οκτωβρίου, 2015

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ


Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς,
αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
ευχαριστίες αναπέμπομεν εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, διότι μίαν ακόμη φορά μας αξιώνει να συνέλθωμεν εις τακτική σύναξη τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 

Περισσότεροι από εκατό Καθηγητές Πανεπιστημίου, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, στρατιωτικοί και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον Πρωθυπουργό.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΕΝΤΟΣ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ. κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία των μελών της Ιεραρχίας, των Διευθυντών των Υπηρεσιών της Συνόδου, του Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, εκπροσώπων της Περιφέρειας, υπαλλήλων και συνεργατών της Συνόδου.

ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

 

Άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης:
·Αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας.
·Ανάκαμψη της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη.
·Ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους
·Ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Η υλοποίησή τους αποτελούν το μόνο ασφαλή δρόμο για την έξοδο της χώρας από την πολυετή επιτροπεία και τα μνημόνια.

ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Προϋπολογισμό με νέα μέτρα λιτότητας 7 δισ. ευρώ, την ώρα που η οικονομία βουλιάζει σε ύφεση 2,3%, η απασχόληση μειώνεται και η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς, παρουσίασε - πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης- η κυβέρνηση.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ 600 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

«Στην Ελλάδα εστιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσοχή της» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Εξήγησε, παράλληλα, ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» για το ίδιο θέμα.

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Σχεδιάζεται η ίδρυση μίας κρατικής υπηρεσίας, η οποία να μπορεί να χρηματοδοτεί τη χώρα με τη βοήθεια των καταθέσεων ανεξαρτητοποιώντας τη Ρωσία από την, ξένης ιδιοκτησίας, κεντρική της τράπεζα, από το δυτικό σύστημα και τις αγορές.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ;

 

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία και η ανάμειξή της στον τοπικό εμφύλιο πόλεμο, μέσω των αεροπορικών βομβαρδισμών, σηματοδοτεί την πρώτη απόπειρά της Μόσχας να διευρύνει τη γεωστρατηγική της πέρα από τα όρια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μετά τα τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

 

Ακόμη και οι ιερείς εγκαταλείπουν πλέον την χώρα - Μόνο 1.900 οικογένειες έχουν μείνει. Ακόμη και ιερείς εγκαταλείπουν πλέον την Συρία σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.Στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ζούσαν το 2010 75.000 Χριστιανοί Ορθόδοξοι.  

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΑΜΟΥ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η εορταστική επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση είκοσι χρόνων αρχιερατείας του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Royal Olympic και παρέστησαν ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ Βαρθολομαίου, αρκετοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, τοπικών φορέων, συλλόγων και οργανισμών, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, αρκετοί κληρικοί από διάφορες Μητροπόλεις και λαϊκοί από τη Σάμο και την Αθήνα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ι.Α.Α.

 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας ήχησαν την Τρίτη,σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2015». Η ενεργοποίηση των σειρήνων είχε καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...

 

Νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στα νερά του Αιγαίου, με την Τουρκία να μπορεί πλέον και επίσημα να πλέει στην ελληνική θάλασσα. Πιο αναλυτικά, η ΕΕ αποφάσισε να εντάξει ενεργά την Τουρκία στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του προσφυγικού, ορίζοντάς την ως ένα "τείχος" ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Νέα επίθεση εναντίων της Ρωσίας ετοιμάζει το ΝΑΤΟ, με αφορμή τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Πιο αναλυτικά ο  Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ, σχετικά με τις βομβαρδιστικές επιθέσεις της Ρωσίας επί συριακού εδάφους.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο κατά της έλευσης των προσφύγων σε πόλεις της Σαξονίας, ενώ έγιναν και νέες πυρπολήσεις κέντρων υποδοχής στη Θουριγγία.

Η BLACK ROCK ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Εξελίξεις αναμένονται στον τομέα των κόκκινων δανείων, αφού στον ρόλο του διαχειριστή τους θα βρεθεί η BlackRock Solutions, με επικεφαλής τον Πασχάλη Μπουχώρη.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Eurogroup... εξπρές (τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες) ήταν αυτό που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, καθώς διήρκεσε λιγότερες από τρεις ώρες, ενώ το ελληνικό πρόγραμμα δε συζητήθηκε για πάνω από 20 λεπτά.