04 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματα. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στον πολύπλευρο ρόλο της Εκκλησίας και στο πώς θα αναπτυχθεί περισσότερο μετά τις εκλογές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ KONTRA

 
Συνέντευξη παραχώρησε στον Μάκη Κουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη

Ολόκληρη η Συνέντευξη

ΚΟΥΡΗΣ: Είστε πρωταγωνιστής και σε αυτές τις εκλογές. Φανταζόσασταν όταν κερδίζατε στις εκλογές, γίνατε πρωθυπουργός ότι θα φθάνατε σε μια διάσπαση του κόμματος, σε ένα μνημόνιο, με τον κόσμο πάλι να έχει προβλήματα, τι έφταιξε;

ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Κουρή είχα πλήρη επίγνωση ότι ο δρόμος μπροστά δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Είχα πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, δεν το έκρυψα αυτό, σας θυμίζω ότι με το που ανέλαβα κάποιοι δημιουργούσαν κλίμα εφορίας ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια ημέρα.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τις χώρες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Ενώ οι Έλληνες πολιτικοί διατρέχουν τις πλατείες και τις οδούς της χώρας, «εκφωνώντας» ανοησίες και αφηγήματα, δηλαδή παραμύθια, η χώρα αποσυντίθεται με όλο και επιταχυνόμενους ρυθμούς. ‘Ενας Θεός ξέρει πως θα βγάλουμε τον χειμώνα. Το Τρίτο Μνημόνιο δεν θα μοιάζει με το πρώτο και το δεύτερο. Μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε εμφύλιο ή αστυνομική δικτατορία «χαμηλής έντασης» ή και σε μείζονες απώλειες εθνικής κυριαρχίας στο εξωτερικό, ιδίως στο κυπριακό.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

 

«Εθνική ανάγκη» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές. Ο επίτιμος πρόεδρος τόνισε ότι αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί την αλήθεια και πως η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία από μια σταθερή κυβέρνηση.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 
Τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο επισκέφθηκε χθες o Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την κατάσταση της υγείας του μετά το πρόσφατο περιστατικό που είχε. Επίσης ο Μακαριώτατος και ο οικείος Μητροπολίτης μίλησαν και για θέματα που αφορούν τη Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. 


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ VICE ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού καναλιού Vice News που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη νοτιοανατολική Τουρκία, με την κατηγορία ότι είχαν σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε στο Reuters τουρκική κυβερνητική πηγή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ένταση επικρατεί στη Μυτιλήνη και την Κω λόγω του μεγάλου όγκου προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποτράπηκε η εισβολή μεταναστών στο πλοίο Blue Star 1 το πρωί της Παρασκευής, ενώ συμπλοκές μεταξύ «αγανακτισμένων» κατοίκων και μεταναστών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.

ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ


Επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επικαλείται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας στην απόφαση του να εγκρίνει την κατ εξαίρεση πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη συνεργασία με τη ΝΔ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης από την Πρέβεζα, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας «νέες εκλογές δεν θα γίνουν».

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ 4 ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΪΛΑΝ

 

Υπό κράτηση είναι τέσσερις διακινητές από τις τουρκικές αρχές καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στο ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή στον μικρό Αϊλάν, τον αδελφό του και ακόμα δέκα προσφύγων..

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΠΟΥΤΙΝ

 

Με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή να λαμβάνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας, ήταν φυσικό πως οι εξελίξεις δεν πρόκειται να παρέμεναν στο εσωτερικό της Ασίας, με την ανατολική Μεσόγειο να είναι πλέον και επίσημα μέσα στο παιχνίδι, ύστερα από τη στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Αιγύπτου, αλλάζοντας πλέον οι ισορροπίες δυνάμενων της περιοχής.