03 Σεπτεμβρίου, 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - GPO: Προβάδισμα 0,3% για τη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

ΟΙ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ;

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που σοκάρει Ακόμα και τους πιο κυνικούς σοκάρει νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα τουρκικά ΜΜΕ και δείχνει άψυχα παιδικά κορμιά που έχουν ξεβραστεί στις ακτές της Αλικαρνασσού.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΕΤΟΣ

 

Μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τα σχολεία προβλέπεται η φετινή, καθώς οι ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι,«θα υπάρξουν σχολεία, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, που θα κάνουν αγιασμό με το μισό διδακτικό προσωπικό και καθώς οι προσλήψεις γίνονται τμηματικά, ακόμη και τον Δεκέμβριο θα έχουμε κενά σε βασικά μαθήματα».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΛΟΓΩ ΔΝΤ ΒΛΕΠΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο  Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιενς Σπαν, αναφερόμενος στην κόντρα που είχε ξεσπάσει με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητά του.

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΠΑ - ΣΤΡΑΤΗΣ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Μερικές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Έφυγε ο Παπά – Στρατής διάβασα στο τοπικό site της Λέσβου. Είχα ακούσει τόσα πολλά για αυτόν Ήταν ο φύλακας άγγελος των κατατρεγμένων εδώ και χρόνια, ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, έτρεχε ακατάπαυστα σε όλη τη Μυτιλήνη, για να βρει τους πρόσφυγες που έφθαναν στα παράλια και να τους προσφέρει, ένα κρεβάτι, στεγνά ρούχα και φαγητό.

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις δεν ήταν πάντα τόσο άσχημες όσο είναι σήμερα, καθώς η Τουρκία δεν κατατασσόταν ως άμεση απειλή για την Ελλάδα αφού και οι δυο χώρες αποτελούσαν μέρος της Δύσης και του ΝΑΤΟ. Αυτό άλλαξε μέχρι το 1974 με την εισβολή της Κύπρου, ένα χρόνο αργότερα από την πετρελαϊκή κρίση του 1973.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Από τις εκλογές πρέπει να προκύψει αυτό που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή. Γιατί έπρεπε να αλλάξει αυτό τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα;» είναι η άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, την οποία αποκάλεσε «εθνική ομάδα ανασυγκρότησης», και επισήμανε την ανάγκη συστράτευσης της κοινωνίας στην προσπάθεια αυτή.

Η ΚΙΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ CAPITAL CONTROL

 

Ανάλυση της Société Générale επισημαίνει πως το Πεκίνο ίσως ακολουθήσει τον ελληνικό δρόμο, όσον αφορά τον περιορισμό και τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων για να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες, σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η Αίγυπτος συμπράττει με τη Ρωσία και ενισχύει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ με πυραύλους και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά των τζιχαντιστών. Επί της ουσίας ωστόσο πρόκειται για μία «σύγκρουση» με τις ΗΠΑ και την Τουρκία οι οποίες με πρόσχημα τους τζιχαντιστές βομβαρδίζουν θέσεις του Συριακού Στρατού με στόχο της ανατροπή του Άσαντ. Έχουμε λοιπόν μία εν δυνάμει... κόλαση στη Συρία.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Νέα παράταση αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας. Οι πρεσβευτές των 28 χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα να παραταθούν για ένα εξάμηνο, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2016.