29 Αυγούστου, 2015

ΤΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ «ΦΑΝΑΡΙ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 635/13.7.2015 προσκλητήριο γράμμα του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου προς τους Μητροπολίτες της Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Ελλάδος των λεγομένων «Νέων Χωρών», καθώς και το επισυναπτόμενο σημείωμα της Αρχιγραμματείας Αριθ. Πρωτ. 827/8.8.2015 όπου καλεί τους ως άνω Μητροπολίτες να συμμετάσχουν ιδίοις εξόδοις στη Σύναξη από σήμερον μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου δια να εορτάσουν συμπροσευχόμενοι αναπέμποντας κοιναίς δεήσεσι και προσευχές δια το νέο εκκλησιαστικό έτος και της αρχομένης νέας Θ΄ Ινδικτιώνος, καθώς επίσης και να συζητήσουν δήθεν για την πορεία της προετοιμασίας της επερχόμενης εάν αυτή πραγματοποιηθεί Αγίας και Μεγάλης Συνόδου το 2016.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

Με τον Πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επισκέπτεται τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
    Διαβάστε όλη την Ομιλία ΕΔΩ....
 


ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Ενημέρωση για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει σχετικά με την άρση της επιβολής ΦΠΑ στα δίδακτρα των φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης ζήτησε χθες από την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν. Και αυτό διότι η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ, στην εκπαίδευση αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να ανακτήσει τη νομιμοποίησή του με τις νέες εκλογές, οι οποίες μπορεί επίσης να θεωρηθούν ως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τα προβλεπόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's στην εβδομαδιαία έκθεσή του για τις προοπτικές των αγορών (weekly market outlook).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Είμαι βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες θα περάσουμε τον δύσκολο κάβο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τις εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος. «Ματώσαμε τους και δώσαμε μάχες σε συνθήκες αντίξοες, παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα του λαού στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο» συνέχισε ο τέως πρωθυπουργός.

Η NSA ΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ


Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Γερμανίας προμηθεύτηκε ειδικό λογισμικό από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας τους για την ανταλλαγή δεδομένων, ανέφεραν χθες γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ένα μέχρι τώρα αδημοσίευτο έγγραφο που είχε φέρει στο φως ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

 

Απόφαση-ανάσα για χιλιάδες ανέργους είναι αυτή που ορίζει ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορούν να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις και να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους μέσω των ΚΕΠ. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΘΑΝΟΥ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Συγχαρητήρια επιστολή προς την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας παράλληλα και την εφαρμογή του μνημονίου που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα και των μέτρων που πρέπει να παρθούν.

EΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους της κατά 18 δισ. δολάρια ήρθε την Πέμπτη η Ουκρανία.Η υπουργός Οικονομικών της χώρας Νατάλια Γιαρέσκο ανακοίνωσε επισήμως  πως η συμφωνία αναφέρει απομείωση του αρχικού χρέους κατά 20%.

† Η ΑΠΟΤΟΜΗ THΣ ΚΕΦΑΛΗΣ TOΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

 

Πληροφορίες γιά τόν ωάννη τόν IIρόδρομο χουμε π τήν Καινή Διαθήκη καί τόν βραο στορικό ώσηπο (ρχαιολ. XVIII, 5, 2). Σ′ ατόν πίσης ναφέρονται σάν μία μεσσιανική μορφή καί τά λεγόμενα Μανδαϊκά Κείμενα. ωάννης παρουσιάζεται ς προφήτης τς ναμενόμενης μέρας τς κρίσης το Κυρίου καί τς γκαθίδρυσης μίας νέας τάξης πραγμάτων κηρύττοντας στήν ρημο τς ουδαίας «μετανοετε• γγικε γάρ βασιλεία τν ορανν» (Ματθ. 3, 2).