26 Αυγούστου, 2015

ΤΑ 53 ΑΠΟ ΤΑ 201 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ

 

Πενήντα τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενα από την Αριστερή Πλατφόρμα υπέβαλλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους, τονίζοντας στη σχετική επιστολή τους ότι «ως μέλη της ΚΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα- που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό».

ΤΟ ΕΠΙΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

 

Το δημοψήφισμα της 7ης Ιουλίου με το αναπάντεχο - ακόμη και για την κυβέρνηση του Τσίπρα - ΟΧΙ του 61,3% εξακολουθεί να βαραίνει το πολιτικό σκηνικό. Έφερε στην επιφάνεια πέρα από κάθε αμφιβολία το βαθύ και αγεφύρωτο ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα, αφενός, στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και, αφετέρου, στο σύνολο του επίσημου πολιτικού και κομματικού συστήματος. Όπως αυτό τουλάχιστον εκφράζεται στην τωρινή Βουλή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε χθες και σήμερα, Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΣΤΑΓΩΝ

 
Ακυρώνεται η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ. κ. Ιερωνύμου στην Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων στις 14 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2015  για τους εορτασμούς του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος λόγω των επικείμενων εκλογών, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών.


 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

 

Επέρχεται η ολοκληρωτική καταστροφή κι ο αφανισμός του νησιώτικου Ελληνισμού-Αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Βορείου Δωδεκανήσου. Αυτοί που μεγάλωσαν στην προσφυγιά ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα πει να φύγει κάποιος κυνηγημένος, με τα ρούχα που φορά από τη γη του, να ζει στα όρια της φτώχιας και να βλέπει τους γονείς του να αγωνίζονται για τα βασικά και για να μην νιώθουν τα παιδιά τους αυτή την αβάσταχτη ανασφάλεια για το μέλλον.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

 

Οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν στις 10 το πρωί σήμερα. Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού έφτασαν τους 70.988. Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ

 

''Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά, το κόμμα που αυτοδιαλύθηκε για να ενταχθεί στο Podemos και στο οποίο συμμετέχουν η ηγέτιδα από την Ανδαλουσία Teresa Rodríguez και ο Ευρωβουλευτής Miguel Urbán, ευθυγραμμίζεται με τους ριζοσπάστες αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ηγεσία του Podemos, που επιμένει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Αναχώρησε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.486 πρόσφυγες από τη Συρία. Στο λιμάνι αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 7 το απόγευμα.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΙΡΑΝ ΡΚΚ!

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ιράν, Αμπντουλριζά Ραχμανί Φαζλί, ντυμένος συμβολικά με στρατιωτική φόρμα παραλλαγής πέρασε τα σύνορα Ιράκ - Ιράν, και επισκέφτηκε την πόλη Καντίλ που έχει την έδρα του το αρχηγείο του PKK, όπως αναφέρει σε δημοσιεύματα του ο Τουρκικός τύπος.

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2»!

 

Η Γερμανία σταμάτησε να στέλνει τους Σύρους πρόσφυγες πίσω στις χώρες πρώτης εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναστέλλοντας ουσιαστικά την εφαρμογή του λεγόμενου "Δουβλίνου 2", του κανονισμού που προβλέπει αυτό το μέτρο, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΕ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ;

 

Να αποχωρήσουν άμεσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία μετέχουν αποφάσισαν στελέχη της ομάδας «53» στη Θεσσαλονίκη, μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.

ΣΤΕΛΝΕΙ F-22 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέσουν μαχητικά αεροπλάνα F-22 στην Ευρώπη σύντομα, ως μέρος της "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Διαβεβαίωσης", είπε η γενική γραμματέας της αμερικανικής αεροπορίας Ντέμπορα Τζέιμς χθες. Η Τζέιμς είπε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες όπως τον αριθμό των αεροσκαφών, την ακριβή ημερομηνία έλευσης ή τον τόπο της αποστολής.