22 Αυγούστου, 2015

ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

 

Μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη, ότι δεν πάμε σε εκλογές, σύσσωμη η αντιπολίτευση ηρέμησε και εκμεταλλευόμενη την καλοκαιρινή ραστώνη.

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Στις Βρυξέλλες, οι πρόωρες εκλογές στην Αθήνα αντιμετωπίζονται ως μια «ευκαιρία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην εφημερίδα Λε Μόντ, στο οποίο παρατίθενται σειρά, ενθαρρυντικών μάλλον δηλώσεων, από αξιωματούχους της ΕΕ. Κανένας φόβος. Η παραίτηση του Α. Τσίπρα και η οργάνωση των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους των δανειστών επισημαίνει η Μοντ.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Το τρίτο μνημόνιο, σε κατ’ αρχήν συμφωνία επί του οποίου έφτασε χθες η κυβέρνηση με τους πιστωτές, θυμίζει την τρίτη συνέχεια ενός χολιγουντιανού franchise.Περιέχει ορισμένα νέα στοιχεία, για να νιώσει ο καινούργιος σκηνοθέτης – η κυβέρνηση Τσίπρα  ότι πρόκειται για δικό του έργο, αλλά ο παραγωγός, που βάζει τα λεφτά (οι δανειστές), επιμένει στην παραδοσιακή συνταγή, ορισμένες φορές σε βαθμό που προκαλεί θυμηδία. 

1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία θα διεξαγάγει πρόωρες εκλογές την 1η Νοεμβρίου και ενδιαμέσως θα σχηματιστεί μια προσωρινή κυβέρνηση, με εξωκοινοβουλευτικά μέλη αν είναι απαραίτητο, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

 

Αν θες να αρρωστήσεις ένα δέντρο, στοχεύεις τα ριζά του. Αν θες να γκρεμίσεις ένα οικοδόμημα, στοχεύεις τα θεμέλια. Κι αν θες να διαλύσεις την κοινωνία, στοχεύεις τη γυναίκα. Και αυτό έπραξαν...

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ανοιχτό άφησε ο Μανόλης Γλέζος το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Με ποιους θα πρέπει να συμπορευθούν οι δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τους στόχους από τους στόχους τους οποίους βάζουν. Αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους δεν υπάρχει καμία αντίρρηση» δήλωσε.

«ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Στις φήμες που τους θέλουν να έχουν υπογράψει με το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «Λαϊκή Ενότητα» απαντούν οι βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, διευκρινίζοντας πως δεν έχουν συνυπογράψει.

ΤΟ PODEMOS ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ

 

Το κόμμα της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για «τον διχασμό» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμπαρατάσσεται στην Ελλάδα, χαιρετίζοντας ωστόσο παράλληλα «το θάρρος» του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την επομένη της υποβολής της παραίτησής του.

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΓΔΜ

 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ καθώς σχεδόν 2000 πρόσφυγες - από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία και πολλοί Σύροι - έχουν κατακλύσει την ουδέτερη ζώνη, προκειμένου να περάσουν στην Γευγελή και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

"Μουδιασμένα" υποδέχθηκε την εξαγγελία διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα το ΔΝΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε καμία ένδειξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παρασκηνιακά εξέταζε το σενάριο των εκλογών.

ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΥΡΔΩΝ-ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, φαίνεται πως υπάρχει πλάνο δράσης με στόχο την καθαίρεση του πολιτικού συστήματος του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα αποτελέσει το αποτελειωτικό χτύπημα στην σταθερότητα του τουρκικού κράτους, η οποία πλέον κρέμεται από μια κλωστή. Το σχέδιο φαίνεται πως οργανώθηκε και θα τεθεί σε δράση από τον συνασπισμό των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, μαζί με το Ιράν σύμφωνα με τον Ahmed Kasım.