09 Αυγούστου, 2015

ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΑΓΑΘΗ……………………..

 
Πάντων προστατεύεις, Αγαθή, των καταφευγόντων εν πίστει τη κραταιά σου χειρί, άλλην γαρ ουκ έχομεν αμαρτωλοί προς Θεόν, εν κινδύνοις και θλίψεσιν, αεί μεσιτείαν, οι κατακαμπτόμενοι υπό πταισμάτων πολλών, Μήτερ του Θεού του Υψίστου, όθεν σοι προσπίπτομεν, ρύσαι πάσης περιστάσεως τους δούλους σου.
 


ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

 

Ένα βήμα προτού η τελική συμφωνία δει το φως της δημοσιότητας βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές, με τις δυο πλευρές να βάζουν τις τελευταίες διευκρινήσεις στα κείμενα της δανειακής σύμβασης και του νέου προγράμματος.

ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ

 

Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ενδοτισμού, ιδιωτέλειας και εμπαιγμού. Δίκαια η Die Welt έγραφε με πηχαίους τίτλους την επομένη της ψήφισης του πρώτου μέρους της συμφωνίας θανάτου για την Ελλάδα, ότι για Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας καλύτερος εταίρος από τον Τσίπρα.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΕΘΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

 

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις έντεκα χθες το βράδυ στην Βαρυμπόμπη, κοντά στην Πάρνηθα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο με 90 πυροσβέστες και 30 οχήματα που προσπάθησαν να ελέγξουν την φωτιά, που εκδηλώθηκε σε πεύκα στο τέρμα της οδού Ιωάννη Μίχα, στους Θρακομακεδόνες.

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΣ 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Με περισσότερα από 6 δισ. ευρώ πρόκειται να ενισχύσει τον γερμανικό στρατό το υπουργείο Άμυνας της χώρας τα επόμενα χρόνια, κυρίως με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού αλλά και την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στους πρόποδες της Πάρνηθας, μεταξύ Θρακομακεδόνων και Βαρυμπόμπης. Η φωτιά ξέσπασε στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, έκαψε δασική έκταση και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

Για πρώτη φορά στα πεντέμισι χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέλαβε πρωτοβουλία να διερευνήσει – σε συνεργασία με παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας – τις δυνατότητας παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

O ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ PKK ΝΑ "ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ"

 

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς κάλεσε σήμερα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) να "βγάλει το δάχτυλό του από την σκανδάλη", ενώ όπως σημείωσε παράλληλα και η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει συνομιλίες για να σταματήσει μια αναζωπύρωση της βίας στην Τουρκία. Το PKK ανακοίνωσε ότι εντείνει τις επιθέσεις του στα μέσα του Ιουλίου, σημειώνοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός του 2013.

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ «ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ» ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ

 

Απάτη, το ύψος της οποίας υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, μέσω «πυραμίδας» την οποία είχαν στήσει επιτήδειοι, υπόσχοντας στα θύματά τους, που στο σύνολό τους είναι επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε ένα δαιδαλώδες επιχειρηματικό πρόγραμμα, αποκάλυψε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ - Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Το τρίτο πακέτο στήριξης έρχεται ολοένα και πιο κοντά στην Αθήνα. Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FAS επικαλούμενη δικές της πηγές. Συγκεκριμένα, ο δρόμος άνοιξε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από τη στιγμή που η Ελλάδα συμφώνησε στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της πλευράς των δανειστών.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Ματθ. ιζ΄ 14-23
Τω καιρώ εκείνω, άνθρωπος τις προσήλθεν τω Ιησού γονυπετών αυτόν και λέγων· Κύριε, ελέησόν μου τον υιόν, ότι σεληνιάζεται και κακώς πάσχει· πολλάκις γαρ πίπτει εις το πυρ και πολλάκις εις το ύδωρ. Και προσήνεγκα αυτόν τοις μαθηταίς σου, και ουκ ηδυνήθησαν αυτόν θεραπεύσαι. Αποκριθείς δε ο Ιησούς είπεν· ω γενεά άπιστος και διεστραμμένη!