02 Αυγούστου, 2015

ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΣΤΡΕΧΩΝ ΕΠΙ ΣΟΙ.........

 

«Ουδείς προστρέχων επί σοι,
κατησχυμένος από σου εκπορεύεται,
 αγνή Παρθένε Θεοτόκε,
 αλλ’ αιτείται την χάριν,
και λαμβάνει το δώρημα,
 προς το συμφέρον της αιτήσεως».





ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η ιστορία του Μάη της τετραετίας συνεχίζεται πανομοιότυπα. Η περίφημη (παράνομη και απάνθρωπη) «Συμφωνία» και πάλι δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων – ούτε καν τέθηκε σε ψηφοφορία. Η ανεξάντλητη, όμως, ευρηματικότητα των παρανόμων όλων των εποχών βρήκε ένα νέο και πρωτοφανές εύρημα για τη «δημοκρατική» διακήρυξη της «επιβολής» της: 

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 

«Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα» αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο εσωτερική αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνησης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Πως μπορούσε να εμποδίσει την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και το «μηχανισμό» στήριξης αν τα είχαμε εφαρμόσει έγκαιρα, αλλά ακόμη και εάν ξεκινούσε σήμερα η εφαρμογή τους, η Ελληνική Οικονομία, θα μπορούσε να επανέλθει σχετικά γρήγορα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να εμφανίσει ένα πραγματικό και αληθινό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, που δεν θα προκύπτει από την οικονομική εκμηδένιση των πολιτών της Ελλάδος :

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» διαμηνύει προς τους δανειστές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής».

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

 

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο τηλεοπτικό τοπίο μετά τις απολύσεις 34 εργαζομένων από το κανάλι του Αμαρουσίου.  Κοινή δήλωση έκαναν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις απολύσεις, ενώ ακολούθησαν καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. - ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

 

Άγνωστες είναι ακόμη οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά χρυσού αλλά και γενικότερα στη διεθνή οικονομία, που θα έχει η χθεσινή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Σουδάν και της ρωσικής εταιρείας εξόρυξης μεταλλευμάτων RSMC (Russian Siberian Mining Company Limited). Αυτό αναφέρουν οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές οι οποίοι πασχίζουν 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας να εκτιμήσουν τις πραγματικές της διαστάσεις.

9 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

 

Εννέα αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, 6 άντρες και 3 γυναίκες, ηλικίας από 17 έως 42 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» όταν επιχείρησαν, να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Γαλλία και Γερμανία.

KOΥΡΔΟΙ ΣΥΡΙΑΣ: H ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΧΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

Μια κουρδική πολιτοφυλακή που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι την έχει βάλει στο στόχαστρό της τουλάχιστον τέσσερις φορές την τελευταία εβδομάδα και ζήτησε από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό να «ξεκαθαρίσει» τη στάση του σε σχέση με τις ενέργειες αυτές.

Ο ΛΙΝΤΕΡ ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΣ GREXIT

 

«Η απαίτηση του ΔΝΤ για άφεση του ελληνικού χρέους δείχνει ότι η διαπραγματευτική θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν ήταν λογική», δηλώνει ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ και επισημαίνει ότι το κούρεμα χρέους το οποίο αποκλείει η καγκελάριος Μέρκελ και η απαραίτητη συμμετοχή του ΔΝΤ «είναι ασυμβίβαστα».

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Ματθ. ιδ΄ 22-34

Και ευθέως ηνάγκασεν ο Ιησούς τους μαθητάς αυτού εμβήναι εις το πλοίον και προάγειν αυτόν εις το πέραν, έως ου απολύση τους όχλους.  Και απολύσας τους όχλους ανέβη εις το όρος κατ΄ ιδίαν προσεύξασθαι. Οψίας δε γενομένης μόνος ην εκεί. Το δε πλοίον ήδη μέσον της θαλάσσης ην, βασανιζόμενον υπό των κυμάτων· ην γαρ εναντίος ο άνεμος.