01 Αυγούστου, 2015

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Πρεσβεία θερμή, και τείχος απροσμάχητον, 
ελέους πηγή, τού κόσμου καταφύγιον, 
εκτενώς βοώμεν σοι, Θεοτόκε Δέσποινα, 
πρόφθασον, και εκ κινδύνων λύτρωσαι ημάς,  
 η μόνη ταχέως προστατεύουσα.


ΒΑΡOΥΦΑΚΗΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΕ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Δεν σταματά να μιλά και να δίνει συνεντεύξεις ή να γράφει άρθρα ο Γ. Βαρουφάκης, υπερασπιζόμενος την πολιτική του. Στη γαλλική εφημερίδα Le Monde Diplomatique, ο πρώην υπουργός αναφέρεται στους εκβιασμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή περίπου 40 παραγόντων της ελληνικής Ομογένειας, συγκαλεί ο Λευκός Οίκος στις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

 
«Στα πόσα like μετριέται η ευτυχία;» Το παραπάνω σύνθημα έγραψαν κάποιοι φοιτητές σε τοίχο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δίπλα από την είσοδο της Βιβλιοθήκης. Το ερώτημα αυτό θέτει ευθέως τον προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αληθινές ή εικονικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου χθες, Παρασκευή και σήμερα, Σάββατο, 1η Αυγούστου. Χωρίς σήμα σε περιοχές της Αττικής έμειναν από τις 22:30 τα κανάλια της ΕΡΤ, λόγω προβλήματος στον πομπό της δημόσιας τηλεόρασης στον Υμηττό.

ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Σε άρθρο-γνώμης με τίτλο "Πώς η Ελληνική Συμφωνία Θα Μπορούσε να Καταστρέψει το Ευρώ", η εφημερίδα New York Times επισημαίνει ότι η συμφωνία για νέο πρόγραμμα στήριξης στην οποία κατέληξε η Αθήνα με τους δανειστές της στις 13 Ιουλίου χαρακτηρίστηκε ως διάσωση της τελευταίας στιγμής από το χείλος του γκρεμού.

Ο ΡΑΧΟΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 προβλέπει μια μικρή αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μία αύξηση 0,25% στις συντάξεις του δημοσίου τομέα, χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΤΟ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Η αναμενόμενη αθέτηση πληρωμής χρέους, που λήγει, από το Πουέρτο Ρίκο θα είναι η αρχή μίας διαδικασίας που μπορεί να καταλήξει σε μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους τοπικής κυβέρνησης, με προοπτική να ανοίξει την πόρτα σε διαμάχη με τους επενδυτές και να προκαλέσει αστάθεια στις τιμές των ομολόγων. 

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΙ

 

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες συνωστίζονται καθημερινά στο Καλαί της Γαλλίας και τις νύχτες προσπαθούν να περάσουν μέσα από το τούνελ στη σήραγγα της Μάγχης, με σκοπό να βγουν απέναντι, στη Βρετανία. Στην προσπάθεια τους αυτή, αρκετοί χάνουν τη ζωή τους από τα διερχόμενα τρένα ή νταλίκες - 9 συνολικά μετανάστες έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του Ιουνίου.