27 Ιουλίου, 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ;

 

Την ώρα που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν με ενδιαφέρον την άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και την έναρξη των διαπραγματεύσεων το Spiegel Online και η εφημερίδα Bild δημοσιεύουν άρθρα γύρω από σχέδια για μια επιστροφή στη δραχμή, καθώς και τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, που φέρεται να εκπόνησαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ενός κακού μύρια έπονται. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο καραμπινάτη προδοσία του ελληνικού λαού, με την μετατροπή σε ΝΑΙ του ηχηρού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 7ης Ιουλίου. Έτσι δεν μας έφτανε η συμφωνία θανάτου με τους δανειστές, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει να υπονομεύσει ανοιχτά και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΚΩΤΗ

 

Επιλογή της Γερμανίας να εμφανίζεται πια, ανοικτά και χωρίς περιστροφές, ως η κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης,  που αποφασίζει μόνη για την τύχη, αλλά και για την καταδίκη ενός κράτους-μέλους. Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος, εντός και εκτός της χώρας, που να τολμά να υποστηρίξει ότι αυτό το προϊόν ενός απάνθρωπου εκβιασμού, που βαπτίστηκε ωστόσο «συμφωνία» αποβλέπει στη σωτηρία μας.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

 

Συνεχίζοντας ενεργά τον αγώνα της ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ξεκίνησε ήδη τις εγγραφές όσων επιθυμούν να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

REUTERS: ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ

 

Οι ελληνικές τράπεζες θα διατηρήσουν τα capital controls για αρκετούς μήνες ακόμη, μέχρι να έρθει στην Ελλάδα «φρέσκο χρήμα» από την Ευρώπη και ανακεφαλαιοποιηθούν, αναφέρει το Reuters. Αυτό επισημαίνουν αξιωματούχοι στο Reuters, με το πρακτορείο να αναρωτιέται αν ένα ενδεχόμενο "κούρεμα" καταθέσεων (bail in) στην πορεία της αναφαλαιοποίησης, μπορεί να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας και το τρίτο μνημόνιο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Να εκμεταλλευθούν την κοινοβουλευτική συναίνεση και την εθνική ωρίμανση προτείνει η Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της προς τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού από τους οποίους ζητά να εκπονήσουν ένα νέο εθνικό σχέδιο για τη χώρα. Σε μείζον, όμως, εθνικό ζήτημα αναδεικνύει την ανεργία και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για τη μείωσή της, προτείνοντας οκτώ μέτρα για την καταπολέμησή της.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Εντός του επόμενου χρόνου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με πληροφορίες της Independent on Sunday.

"ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ" ΡΗΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Ως η προτελευταία πράξη του εσωκομματικού «δράματος» του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται από πολλούς η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώνει πυρετωδώς για σήμερα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τα πέντε χρόνια από τη δημιουργία της ιστοσελίδας iskra που απηχεί τις θέσεις της Πλατφόρμας.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

 

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη χθες το βράδυ κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και προκάλεσε τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό τεσσάρων.

ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

  

Το πιο «σκληρό» πρόσωπο της Τρόικας, η οποία αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, είναι δίχως αμφιβολία η Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου. Η επικεφαλής του ΔΝΤ στο κλιμάκιο της Τρόικα, ήταν η γυναίκα που εξόργισε τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη το 2013, με την στάση της απέναντι στο ζήτημα των τραπεζών της χώρας.

† ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286–305 μ.Χ.).Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια. Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο.