26 Ιουλίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΓΡΑΜΜΗ";

 

Σε ομιλία του στην Σύρο (24/7), ο κ. Κουτσούμπας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική του είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη μ' εκείνη των πιο χυδαίων υπερασπιστών του ευρώ και της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα γεράκια της ευρωζώνης δανείζεται μέχρι και την τελευταία τελεία των επιχειρημάτων του εναντίον του εθνικού νομίσματος.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΣΥΜ-ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ;) ΛΟΓΟ

 

Η χώρα διέρχεται μια μεγάλη και παρατεταμένη κρίση. Μια κρίση πίσω από την οποία κρύβονται η πολιτική αναξιοπιστία των μεγάλων κομμάτων(που κυβέρνησαν με πελατειακά τεχνάσματα 40 μεταπολιτευτικά χρόνια), η ανομία και η ατιμωρησία ενός κατεστημένου χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης και δημοσίου συμφέροντος, η έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς της Δημοκρατίας, ίσως και η ευρωπαϊκή «Ιερά Συμμαχία».

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Έσοδα 200.000 ευρώ είχε αποφέρει σε παράνομη οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, η προώθηση 110 Σύριων υπηκόων, τριάντα εννέα από τους οποίους είναι παιδιά, στο εσωτερικό της χώρας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Προτεραιότητα στην επίτευξη συμφωνίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε πως στη συνέχεια οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές που δημιουργούνται σε εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως «δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει «σαν να είμαστε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

    
Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πλήττουν τις τελευταίες ώρες τουρκικά μαχητικά, τα οποία απογειώνονται από την αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ στην ανατολική Τουρκία, ενώ το Ιράκ στέλνει για πρώτη φορά 3.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες και 500 σουνίτες μαχητές στο συριακό έδαφος με την ίδια αποστολή. Η συμφωνία συνεργασίες Τουρκίας - ΗΠΑ για τη χρήση της βάσης, έκλεισε σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Ομπάμα και Ερντογάν.

"ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΙΔΡΥΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

Στην ανακοίνωση ότι ιδρύει την "Ευρωπαϊκή Συμμαχία" προχώρησε, μέσω του γερμανικού Spiegel, ο Γιάννης Βαρουφάκης, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν είναι κόμμα. Όπως λέει, θα πρόκειται για μια υπερκομματική κίνηση που θα συγκεντρώνει όλους όσους "σκέφτονται ευρωπαϊκά και θέλουν να αναζωογονήσουν τη δημοκρατία στην Ευρώπη".

ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ FT: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τα ίδια προβλήματα, που είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν με την Ελλάδα, βλέπουν οι αξιωματούχοι των Θεσμών, λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο των 86 δισ. ευρώ.  Όπως τόνισαν τρεις εξ' αυτών στους FT, η Αθήνα απαίτησε να υπάρχουν περιορισμοί, όπως ποιοι θα συναντιούνται κάθε φορά, ποια θέματα θα συζητούν, που θα γίνονται οι συζητήσεις.

ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τέλος στην εκεχειρία που είχαν κηρύξει οι Κούρδοι πατριώτες με το τουρκικό κράτος ανακοίνωσε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK. «Η εκεχειρία δεν έχει πλέον νόημα έπειτα από αυτές τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από τον κατοχικό τουρκικό στρατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το PKK.

† AΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ H OΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ

 

H Αγία Παρασκευή γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Ρώμης επί Αυτοκρατορίας Αδριανού. Γονείς της ήταν ο Αγαθόνικος και η Πολιτεία, που ήσαν θεοσεβούμενοι Χριστιανοί και οικονομικά εύποροι. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί και τελικά απέκτησαν την Παρασκευή, μετά από πολλά χρόνια θερμής προσευχής.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Ματθ΄ ιδ΄ 14-22
Τω καιρώ εκείνω, είδεν ο Ιησούς πολύν όχλον, και εσπλαγχνίσθη επ’ αυτοίς και εθεράπευσε τους αρρώστους αυτών. Οψίας δε γενομένης προσήλθον αυτώ οι μαθηταί αυτού λέγοντες∙ έρημος εστίν ο τόπος και η ώρα ήδη παρήλθεν∙ απόλυσον τους όχλους, ίνα απελθόντες εις τας κώμας αγοράσωσιν εαυτοίς βρώματα.