23 Ιουλίου, 2015

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑΣ: Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

 
ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑΣ: «ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ
 ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ»

Ήταν 3 Ιανουαρίου 1990, αργά το βράδυ και ενώ οι διάδρομοι της Βουλής ήσαν σχεδόν άδειοι, στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού της οικουμενικής κυβέρνησης Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα επικρατούσε μια απίστευτη ένταση και υπερκινητικότητα. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Κωνστ. Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης - πρόεδρος Συνασπισμού της Αριστεράς) δεν ενέκρινε το έκτακτο σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο κ. Καθηγητής και η χώρα κινδύνευε με άμεση χρεοκοπία και στάση πληρωμών.

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν' ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΛΥΨΕ;

 

Ο κ. Βαρουφάκης με χθεσινή του ανακοίνωση σε κομματικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, μας ανακοίνωσε ότι στην ψηφοφορία για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την οδηγία της ΕΕ περί "κουρέματος" των καταθέσεων (BRRD) θα ψηφίσει ΝΑΙ. Ο λόγος; Ο προφανής. Οι προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονταν στις δικές του.

230 ΝΑΙ 63 ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 
Ελαφρώς βελτιωμένη η εικόνα για την κυβερνητική πλειοψηφία με την μεταστροφή της ψήφου του Βαρουφάκη από το ΟΧΙ στο ΝΑΙ να ξεχωρίζει:
Οι απώλειες της κυβέρνησης στην ψηφοφορία.
«Όχι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

ΣΕ ΔΙΚΗ 59 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

 

To εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας «έδειξε» με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σε 59 κατηγορούμενους για τις συνδικαλιστικές δαπάνες στη ΔΕΗ. Ανάμεσά στα πρόσωπα που παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αναγκαστική προσθαλάσσωση ανοικτά του Πόρτο Ράφτη έκανε ιδιωτικό ελικόπτερο με δύο επιβαίνοντες. Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και σκάφη του Λιμενικού. Πόσο έτοιμος για μεταρρυθμίσεις είναι ένας πολιτικός που δεν πιστεύει αυτά που πρέπει να εφαρμόσει, διερωτάται για τον Αλέξη Τσίπρα η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει.

Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Ο μουφτής του Κοσόβου, Ναΐμ Τερναβά (Naim Ternava) σε δήλωσή του προς τους Αλβανούς μουσουλμάνους κατοίκους του Κοσόβου είπε ότι η συμμετοχή Κοσοβάρων στο Ισλαμικό Κράτος βλάπτει την εικόνα της χώρας τους στον κόσμο.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΜΕΣΩ PSI

 

Το Δικαστήριο δικαίωσε ομολογιούχο και καταδίκασε την αντίδικο Τράπεζα να του καταβάλλει αποζημίωση για την ζημία που υπέστη εξ αιτίας της (λόγω PSI) αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία του.

WSJ: ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

  

Τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία επωφελείται από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη παρουσιάζει η Wall Street Journal. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η σχετική αδυναμία του ευρώ έναντι ενός υποθετικού γερμανικού μάρκου συνιστά ένα πρώτο πλεονέκτημα για την Γερμανία.