21 Ιουλίου, 2015

«ΦΟΡΜΟΥΛΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

 

Την νέα «φόρμουλα» με την οποία θα λειτουργήσουν από εδώ και πέρα οι έλεγχοι της τρόικας στην Αθήνα αναζητούν κυβέρνηση και δανειστές, καθώς είναι δεδομένο ότι η εποχή του Brussels Group αποτελεί παρελθόν. Παρότι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Κομισιόν αποφεύγουν να μιλήσουν για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα βρει τους επικεφαλής των θεσμών μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 32 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) παρέσχε σήμερα Δευτέρα λεπτομερείς οδηγίες και απαντήσεις για όλες τις συναλλαγές στις τράπεζες προς ενημέρωση των πολιτών.

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ 71% GREXIT ΤΟ 2016

 

Η συμφωνία των Βρυξελλών έδιωξε τα σύννεφα του Grexit πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας. Προσοχή: τα έδιωξε, δεν τα διέλυσε. Κάτι που σημαίνει ότι συν τω χρόνω μπορούν να επανέλθουν δριμύτερα.Μπορεί το Grexit, αυτή τη στιγμή, να μην είναι στο τραπέζι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προκύψει ξανά ως θέμα. Γκάλοπ που διενήργησε το Bloomberg μεταξύ 34 οικονομολόγων, βγάζει ένα θετικό και ένα άκρως ανησυχητικό συμπέρασμα.

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ

 

Από τότε που η Ελλάδα πτώχευσε, περί τα τέλη του 2009, βρέθηκα ξαφνικά στα κανάλια  ελληνικά και ιδίως ξένα – επειδή έλεγα κάτι «περίεργο»: Πως θα ήταν εγκληματικό να προσποιηθεί η κυβέρνηση, και εν γένει η εγχώρια άρχουσα τάξη, πως δεν πτωχεύσαμε και πως απλά αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα ρευστότητας το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα τεράστιο δάνειο υπό όρους συρρίκνωσης του εθνικού εισοδήματος (από το οποίο θα αποπληρωθούν να παλαιά και τα νέα δάνεια).

EURACTIV: Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΔΙΝΕ 50 ΔΙΣ. ΣΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ GREXIT

 

Οι αποκαλύψεις γύρω από το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πόθο του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχουν σταματημό. Μετά την ιδέα για προσωρινό Grexit, δημοσίευμα του Euractiv και του Heard in Europe, που επικαλούνται υψηλόβαθμη πηγή που συνομίλησε μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αναφέρει πως ήταν διατεθειμένος να δώσει 50 δισ. ευρώ στον Γιάννη Βαρουφάκη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Εκλογικές λίστες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, έχει αρχίσει να φτιάχνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι ορατό και η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος κρίνεται μη αναστρέψιμη. Ο Αλ.Τσίπρας αναμένει την ψηφοφορία της Τετάρτης για να επισημοποιήσει τη ρήξη προτού συγκαλέσει τα ανώτατα όργανα, ενώ αναμένει να δει και τις αντιδράσεις των βουλευτών που επέλεξαν το «παρών» και οι οποίοι ανήκουν πολιτικά στην ομάδα των «53».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ" ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη, επισημαίνει η εφημερίδα Die Welt, εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο. Όμως μέχρι και πριν από ένα χρόνο η κατάσταση ήταν διαφορετική, εξηγεί η εφημερίδα.

ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 

Παπατζής! Χρησιμοποιούμε αυτόν τον πεζοδρομιακό νεολογισμό γιατί, αναζητώντας στο λεξικό κάποια άλλη λέξη, δεν βρήκαμε μία που να μπορεί να αποδίδει το ρεσιτάλ της υποκρισίας και του πολιτικού ψεύδους.  Βέβαια, η διαπίστωση ότι οι πολιτικοί υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά όχι μόνο αποτελεί πεποίθηση, αλλά έχει εξαντλήσει και κάθε όριο ανεκδοτολογίας στη λαϊκή βάση.

ΣΤΑ 50,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 

Ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο ο αριθμός των τραπεζογραμματίων που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Στο τέλος Ιουνίου, λίγο πριν επιβληθούν οι περιορισμοί στις αναλήψεις από τις τραπεζικές καταθέσεις, η αξία των τραπεζογραμματίων που κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά, είχε φθάσει τα 50,5 δισ. ευρώ από 45,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;

 

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές ασφαλείας της Λέσβου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των δεκάδων μεταναστών που περνούν καθημερινά από την Τουρκία στα ελληνικά παράλια, βρίσκονται και τζιχαντιστές. Την περασμένη Παρασκευή, ένας 51χρονος Ιρανός προσπάθησε να φυγαδεύσει με πτήση τσάρτερ, από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, τρεις Αφγανές, με προορισμό το Βερολίνο.