12 Ιουλίου, 2015

Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ


Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ

 

Στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ, ο Χίτλερ έκανε μια δήλωση, που δεν έχει δοθεί η απαραίτητη σημασία από τα Ελληνικά ΜΜΕ σήμερα ενώ αντιθέτως εκείνη την εποχή προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο Χίτλερ είχε πεί: ''Χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ'' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν πρός τον θάνατον''.

Και να θυμήσουμε ότι η Ελλάδα πολέμησε ταυτόχρονα 4 αντιπάλους όπως την Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία και Γερμανία! Αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε τις σημερινές ημέρες που η Ελλάδα για άλλη μια φορά στην ιστορία της δίνει μια άνιση μάχη εναντίον ενός Δ' Ράϊχ και μιάς γερμανοελεγχόμενης Ευρώπης. 
 


ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ EUROGROUP;

 

Το πλαίσιο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά καθορίστηκε από έγγραφο του Σόιμπλε, το οποίο κατατέθηκε στις 10 Ιουλίου. Μία μέρα μετά την κατάθεση της λεγόμενης ελληνικής πρότασης. Η πρόταση του Σόιμπλε κατατέθηκε ενόσω στην ελληνική Βουλή συντελούνταν το πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν όλα ξεκάθαρα στις διαπραγματεύσεις για την κρίση στην Ελλάδα: και οι 18 χώρες μέλη της ευρωζώνης απειλούσαν την Αθήνα με Grexit. Όμως τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και η Γερμανία, που κρατά σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, φαίνεται να χάνει γρήγορα τους συμμάχους της. Ένα είναι ξεκάθαρο, εκτιμά η Welt, το ρήγμα στην Ευρώπη ολοένα και μεγαλώνει και ξαφνικά η Γερμανία έχει λιγότερους συμμάχους στο πλευρό της.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ;

 

Από το Μέγαρο Μαξίμου όλο και περισσότερο βγαίνει η αίσθηση ότι δεν πρόκειται να τα βρουν Θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση εάν δεν παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές άλλωστε διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση μία εβδομάδα μετά το σαρωτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, υποχωρεί διαρκώς σοκαρισμένη και η ίδια από την αδυναμία της να διαχειρισθεί τόσο το ΟΧΙ, όσο και όλα όσα υποσχέθηκε στα ανέμελα χρόνια που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ GREXIT

 

Σε τρεις κατηγορίες χωρίζονται οι χώρες τις Ευρωζώνης ανάλογα με τις συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο Eurogroup. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt πριν από μερικές εβδομάδες ήταν όλα ξεκάθαρα στις διαπραγματεύσεις για την κρίση στην Ελλάδα καθώς και οι 18 χώρες μέλη απειλούσαν την Αθήνα με Grexit. Όμως τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα.

ΝΕΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

 

Στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, οι οποίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες. Στις 17:00 το απόγευμα η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η σύνοδος των 28 κρατών μελών της ΕΕ στις 19:00 κίνηση που έδωσε ελπίδες καθώς προμηνύει συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την προσεχή εβδομάδα.

"ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;"

 

Η γαλλική Liberation σε εξασέλιδο αφιέρωμά της με τίτλο "Ο Τσίπρας είχε δυνατότητα επιλογής;" δίνει μια δική της ερμηνεία σχετικά με τη διαπραγμάτευση που έκανε ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι ως "υπεύθυνος πολιτικός άνδρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε τελικά ανάμεσα στη φωτιά και το εθνικό συμφέρον".

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

«Στο πολυκομματικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, κυριαρχεί ένας αόρατος αλλά χαρτογραφημένος «κομματικός» σχηματισμός, ο οποίος αποτελεί τον μακροβιότερο που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος! Γεννήθηκε πριν ακόμη απελευθερωθεί η χώρα από τους Οθωμανούς. Πρόκειται για το διαχρονικά ισχυρό «Ρωσικό Κόμμα», του οποίου πρώτος ηγέτης ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Απαισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της Κυριακής, δείχνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. «Το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν τρεις μήνες» προβλέπει. Διασώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 117 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό το οποίο έπλεε ακυβέρνητο 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Ζακύνθου.

ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

Νέο «χτύπημα» κατά του ελληνικού αιτήματος για δάνειο και της στάσης του Αλέξη Τσίπρα ήρθε από την Bild. Με τίτλο «Η ελληνική παρωδία» και υπέρτιτλο «Ο Τσίπρας γελάει και εμείς πληρώνουμε, πληρώνουμε, πληρώνουμε», η γερμανική εφημερίδα στη διαδικτυακή έκδοσή της ασκεί σκληρή κριτική στην ελληνική πρόταση.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Ματθ. θ΄ 1-8
Και εμβάς εις πλοίον διεπέρασε και ήλθεν εις την ίδιαν πόλιν. Και ιδού προσέφερον αυτώ παραλυτικόν επί κλίνης βεβλημένον∙ και ιδών ο Ιησούς την πίστιν αυτών είπε τω παραλυτικώ∙ θάρσει, τέκνον∙ αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου. Και ιδού τινες των γραμματέων είπον εν εαυτοίς∙ ούτος βλασφημεί. 

ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ († 12 ΙΟΥΛΙΟΥ)

 

Βίος του Οσίου - Παιδική ηλικία: Ο Γέρων Παΐσιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν πρόεδρος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Μία διάταξη, η οποία πέρασε απαρατήρητη και συμπεριλαμβάνεται στο νόμο για τα άτομα με αναπηρίες που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μπορεί να μην έχει ουδεμία σχέση με το περιεχόμενο του νόμου, φέρνει όμως σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας.

TO GREXIT ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΑΓΡΑΦΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Οι πιστωτές "θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους" στην περίπτωση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υποτιμούν "τον γεωπολιτικό κίνδυνο" ενός τέτοιου Grexit, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.