29 Ιουνίου, 2015

ΙΔΟΥ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 
60 ευρώ το όριο ανάληψης - η καταβολή συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς των τραπεζικών συναλλαγών - οι εσωτερικές ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν επηρεάζονται. Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με την σχετική ΠΝΠ. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....

 


Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν «για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε στις 28 Ιουνίου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το ΦΕΚ για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

 

Ο πρόεδρος Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε χθες πως η Κομισιόν δημοσιεύει όλη την πρόταση που είχαν συμφωνήσει οι θεσμοί, πριν η ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις και προκηρύξει δημοψήφισμα. Σήμερα, το εν λόγω έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ

 

Ένα ηχηρό και μαζικότατο ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα υπέρ του ελληνικού λαού. Δεν έχει καμιά σημασία τι "ερμηνείες" θέλει να δώσει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

Σε αναζήτηση του ερωτήματος για το δημοψήφισμα. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει κάνει συγκεκριμένο τι ακριβώς τίθεται με το «ναι» και το «όχι», ωστόσο ο Σάιμον Νίξον έχει άλλη άποψη. Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal αναφέρει πως η πραγματική διάσταση του δημοψηφίσματος είναι αν η Ελλάδα θα έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα μετά τη Δευτέρα ή όχι.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Με λαμπρότητα εορτάζει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος την Ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ».

 

Μέσω facebook έχει ξεκινήσει νέα μεγάλη κινητοποίηση-κάλεσμα στους «Πολίτες της Αθήνας – Πολίτες της Ελλάδας» και τους ζητάει να δώσουν όπως και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις βροντερό παρών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα οι πόρτες του διαλόγου και της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι ανοιχτές» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον γγ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπα.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

 

Έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε παραθαλάσσιο πάρκο διασκέδασης το Σάββατο στην Ταϊβάν είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 500 άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν 200 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν πολύχρωμη πούδρα που έπεφτε πάνω στο πλήθος έπιασε φωτιά, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

 

Ὁ Ἅγιος Πέτρος ὁ Ἀπόστολος: Ὁ Ἀπόστολος Πέτρος ἐγεννήθηκε στὴ μικρὴ πόλη Βηθσαϊδὰ κοντὰ στὴ λίμνη Γεννησαρέτ, ὅπου ἀσκοῦσε τὸ ἐπάγγελμα τοῦ ἁλιέως μὲ τὸν ἀδελφό του Ἀνδρέα, κληθέντα καὶ αὐτὸν στὸ ἀποστολικὸ ἀξίωμα, καὶ μὲ τοὺς υἱοὺς τοῦ Ζεβεδαίου Ἰάκωβο καὶ Ἰωάννη, γενόμενους ἐπίσης Ἀποστόλους. Τὸ ὄνομά του ἀπαντᾶ στὴν Καινὴ Διαθήκη ὑπὸ τέσσερις τύπους:

Η ΤΥΝΗΣΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ

 

Ένοπλες περιπολίες πραγματοποιούν σήμερα εκατοντάδες αστυνομικοί στους δρόμους των παραθαλάσσιων θερέτρων της Τυνησίας, ενώ η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα αναπτύξει επιπλέον εκατοντάδες αστυνομικούς εντός των ξενοδοχείων μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Σους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 39 τουριστών, στην πλειονότητά τους Βρετανών.

«ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ»

 

"Δεν είμαστε μόνο εμείς κοντά στο ατύχημα, είναι και η Ευρωζώνη", δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη. Απέναντι στο τελεσίγραφο των δανειστών, μόνη επιλογή ήταν το δημοψήφισμα, υποστήριξε, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, προκειμένου να αποφευχθούν τα capital controls.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι ΗΠΑ καλούν την Ελλάδα και τους πιστωτές να βρουν μια βιώσιμη λύση και να συνεχίσουν να συζητούν για μια «πιθανή ελάφρυνση χρέους» στο διάστημα που οδηγεί στο δημοψήφισμα. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου μίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με ανώτατους αξιωματούχους του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της Γαλλίας αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.