26 Ιουνίου, 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;

 

Την Πέμπτη αποσύρθηκε από τις τράπεζες άλλο ένα 1 δις ευρώ, εντείνοντας τους φόβους ενός τραπεζικού πανικού, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας. Πάνω από € 2 δις έχουν αποσυρθεί αυτή την εβδομάδα και οδεύουν προς το εξωτερικό με την ενθάρρυνση και την διευκόλυνση των συστημικών τραπεζών.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ - ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Αύριο Σάββατο προβλέπει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian ότι θα επέλθει τελικά η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εφόσον αρθούν και οι τελευταίες διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες της το θεωρεί πιθανό. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως αναλύει η βρετανική εφημερίδα θα πρέπει η ελληνική Βουλή να συγκληθεί ώστε να την επικυρώσει ψηφίζοντας τα μέτρα που θα την συνοδεύουν εγκαίρως, πριν την προθεσμία της 30ής Ιουνίου δηλαδή, αλλά και πριν συγκληθούν για την επικύρωσή της και τα υπόλοιπα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ – ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ(;)

 

Σταθερή στην πολιτική της να μην δίνει επίσημα και ακριβή στοιχεία για τα τραπεζικά δάνεια που έχουν λάβει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 – παραμένει η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα δυο «μεγάλα κόμματα» εμφανίζονται να έχουν φεσώσει τις τράπεζες με περισσότερα από 270 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο ουσιαστικά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεώσουν. Ποιος όμως θα πληρώσει τα σπασμένα;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του δεινοπαθούντος ελληνικού λαού αλλά και ανησυχίας για το μέλλον της χώρας μας, απηύθυνε έκκληση προς τους:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε υψηλούς τόνους η παρέμβαση, μέσω twitter, του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Καταθέσαμε την πρότασή μας» σημειώνει, προσθέτει ότι «τώρα πια η Ευρώπη είναι προ των ευθυνών της» και καταλήγει: «Οι Έλληνες δεν γονατίζουμε».

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ

 

Την ανάγκη εξασφάλισης βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μια διατύπωση ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για επιπλέον περικοπές στην Ελλάδα και ζητώντας να δοθεί στη χώρα μία ευκαιρία.

BREXIT Η GREXIT: ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;

 

Η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια στιγμή στο μέλλον ανησυχεί τους Ευρωπαίους τραπεζίτες πολύ περισσότερο από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«ΤΟ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ»

 

«Το εκδικητικό πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην πολιτική ζωή, ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να σχηματισθεί οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ίδιο για να εφαρμόσει τη συμφωνία.

GUARDIAN: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ BUNDESTAG

 

Το χρονοδιάγραμμα για την τελική λύση, εφόσον υπάρξει συμφωνία, περιγράφει ο Guardian σημειώνοντας ότι όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τη Δευτέρα.