25 Ιουνίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Μετά την εμπλοκή και μετά το τελεσίγραφο των δανειστών και τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη βελγική πρωτεύουσα, οι συνομιλίες και οι διαβουλεύσεις συνεχίζουν και σήμερα, Πέμπτη, με το θρίλερ της διαπραγμάτευσης να αναμένεται να συνεχίζει να κορυφώνεται και τα επόμενα 24ωρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Τό σπέρας τς Τρίτης, 23ης ουνίου, Α. Θ. Παναγιότης Οκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαος μετέβη εροπορικς ες Γενεύην, που τήν πρωαν τς σήμερον, Πέμπτης, 25ης δίου, πεβλήθη ες στεφανιογράφημα ν τ Πανεπιστημιακ Νοσοκομεί το Καντονίου τς Γενεύης.

ΕΣΒΗΣΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΛΑΝΙ

 

Το κόκκινο μελάνι πάνω στο έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις λέει τη δική του ιστορία. Οι δανειστές είδαν την πρόταση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και τη βρήκαν ανεπαρκή. Όπως ένας δάσκαλος που αντιμετωπίζει έναν αργό μαθητή, το μήνυμα στο αναθεωρημένο έγγραφο που εστάλη πίσω στους Έλληνες ήταν σαφές: η εργασία σας είναι απαράδεκτη. Ξανακάντε την», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian.

ΝΕΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Συνεχίζεται από τα ξημερώματα το σκληρό παιχνίδι πόκερ ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση για «σκληρά και επώδυνα» μέτρα, την οποία αποδέχθηκαν οι θεσμοί ως βάση συζήτησης, άνοιξε το πορτοφόλι του και έδειξε τι έχει μέσα: 8 δισ. ευρώ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Έντονο είναι το παρασκήνιο των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις μετά από το κείμενο φωτιά που έστειλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, η ελληνική πλευρά απέρριψε η ελληνική πλευρά την αντιπρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης, εκτίμησε ο Γερμανός φιλόσοφος Ρίχαρντ Νταβίντ Πρεχτ. «Η παλιά ιστορία ότι η Ευρώπη είναι μια μεγάλη συμμαχία ειρήνης δεν ισχύει πλέον και δεν έχουμε βρει κάποια άλλη αφήγηση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη «θυμίζει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λίγο πριν την πτώση της».

ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ! 23% ΦΠΑ ΣΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ; ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΟΥΑΟΥ…

 

Στην Ελλάδα της ακρίβειας, που το κόστος των αγαθών είναι επιπέδου δυτικής Ευρώπης και οι μισθοί επιπέδου ανατολικής Ευρώπης, έρχεται τώρα νέο τσουνάμι ανατιμήσεων σε μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών εξαιτίας της μετάταξης προϊόντων από το 13% στο 23% του ΦΠΑ.

ΤΟ ΣΤΕ ΕΚΡΙΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 

Συνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αποκαλούμενο Claw back που εφαρμόστηκε από το υπουργείο Υγείας το 2012 ως έκτακτο οικονομικό μέτρο στις φαρμακευτικές εταιρείες για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ο μηχανισμός του Claw back υποχρεώνει τις φαρμακευτικές εταιρείες να επιστρέψουν τα ποσά που υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης.

ΔΙΑΣΩΣΗ 237 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Στη διάσωση 237 μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα σε επτά διαφορετικά περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο και ειδικότερα σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λέσβου, Χίου και Κω.

«Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»

 

Tην ανάγκη η κυβέρνηση να διαμορφώσει μια «βιώσιμη και αναπτυξιακή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, για να αρθεί η αβεβαιότητα και η ασφυξία στην οικονομία και να αποτραπεί η εθνική καταστροφή» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας πως τέτοια συμφωνία «δεν είναι η φοροκαταιγίδα των 8 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας».