22 Ιουνίου, 2015

Ο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ

 

Με τις δέουσες τιμές και τους ήχους ποντιακής μουσικής, η Καλαμαριά υποδέχθηκε τον νέο της ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο. Στη κεντρική πλατεία της περιοχής, πλειάδα μητροπολιτών, οι τοπικές αρχές της Καλαμαριάς, κλήρος και λαός της μητρόπολης περίμεναν τον νέο τους μητροπολίτη.

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Σε εξέλιξη φαίνεται να είναι η αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά στον επίλογο του «ελληνικού ζητήματος», με το κρίσιμο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες να βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας.  

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε σήμερα σε ηλικία 64 ετών στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου είχε καταλύσει προκειμένου να παραστεί στη σημερινή ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 

Με κάθε επισημότητα θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα, στην Καλαμαριά, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και μελών της Ιεραρχίας, του Ιερού  Κλήρου, του Δημάρχου κ. Θεοδόση Μπακογλίδη, εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης καθώς και των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στάση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Άγνωστος αριθμός κρατουμένων αρνούνται να μπουν στα κελιά τους. Ημέρα «αφιερωμένη» στο ελληνικό ζήτημα είναι η σημερινή, με τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας να είναι πλέον ασφυκτικά και το βλέμμα διεθνώς να είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες.

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Με φοροκαταιγίδα στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα και με μια σταδιακή αλλά βραχυπρόθεσμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, θα επιχειρήσει η ελληνική κυβέρνηση να πετύχει την συμφωνία στο σκέλος των δημοσιονομικών στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, που θα προηγηθεί της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ 6 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Το δημοσίευμα της FAZ αναφέρει πως η παράταση χρόνου μέχρι το Σεπτέμβριο και τα 6 δισ. θα δοθούν με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας αλλά προϋπόθεση για αυτά είναι να υπάρξει οριστική συμφωνία για ορισμένες μεταρρυθμίσεις-κλειδιά, οι οποίες θα πρέπει πρώτα να υπερψηφισθούν και να υλοποιηθούν από την ελληνική πλευρά.

O ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING

 

Σε δυο άξονες κινείται ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας ως προς την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας. Αφενός στις δράσεις καταγραφής, πρόληψης και παρέμβασης και αφετέρου στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις αυτές τονίζοντας, ότι κατά το παρελθόν υπήρξε σχεδιασμός αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και ότι πλέον γίνεται αξιοποίηση των προσπαθειών που είχαν καταβληθεί ενώ συνεχίζονται οι θετικές δράσεις.

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ GREXIT

 

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί πολίτες διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά της λιτότητας και των περικοπών δημοσίων δαπανών ύψους 12,5 δισ. στερλινών που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση Κάμερον. Ενώσεις εκπαιδευτικών, δικηγόρων, γιατρών ήταν μεταξύ των διαδηλωτών που υπολογίζεται σε πάνω από 100.000.

ΠΡΩΗΝ ΣΚΛΑΒΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

Μια νεαρή Κούρδισσα που πιάστηκε αιχμάλωτη από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 και κατάφερε να ελευθερωθεί, μίλησε για την εμπειρία της ως σκλάβα των τζιχαντιστών σε εκδήλωση στην Ολλανδία.